Olimpia: Már meg is van az első doppingeset

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. július 27.

Sport

Egy iraki dzsúdós bukott le tiltott szerrel. 

Pénteken jelentette be a Nemzetközi Tesztelő Ügynökség, hogy Szajjad Szehen, a 81 kilogrammos iraki dzsúdós mintájában anabolikus szterodiok közé tartozó metandienonra és boldenonra bukkantak kedden, egy versenyen kívüli teszt során. 

Ez azt jelenti, hogy 

a 28 éves sportoló nem edzhet, versenyezhet, edzői és semmilyen más tevékenységet sem végezhet a párizsi olimpia alatt. 

A cselgáncsozók küzdelmeire szombattól jövő péntekig a Mars-mező Arénában kerül sor. Hét magyar dzsúdós szerepel a tornán, közülük elsőként Pupp Réka és Pongrácz Bence lép tatamira vasárnap.

 

(Címlapképünk illusztráció: Az olasz Andrea Carlino (kékben) és az ausztrál Joshua Katz a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi cselgáncsozók 60 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőjében a párizsi Mars-mező Arénában 2024. július 27-én. Fotó: MTI/EPA/Daniel Irungu)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk