Szilágyi Áron első asszóján kiesett

  • narancs.hu
  • 2024. július 27.

Sport

Szatmári András is vereséget szenvedett, Gémesi Csanád viszont továbbjutott.

15-8-ra kikapott kard egyéniben a háromszoros olimpiai bajnok, címvédő Szilágyi Áron a kanadai Fares Arfától a párizsi olimpián, így a 32 között búcsúzott a tornától. Hozzá hasonlóan Szatmári András is vereséget szenvedett a francia Boladé Apithy ellen, aki 15-13-ra győzte le. Ez azt jelenti, hogy a két legnagyobb esélyesünk már az elején elvérzett.

Győzött viszont Gémesi Csanád, aki 15:10-ra megverte az amerikai világbajnokot, Eli Dershwitzet, s ezzel egyedüli magyar versenyzőként bejutott a legjobb 16 egyéni kardozó közé.

 

 
Szilágyi Áron (b) és a kanadai Fares Arfa asszója a legjobb 16 közé jutásért a férfi kard egyéni versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 27-én. A címvédő Szilágyi Áron kikapott az első fordulóban.
Fotó: MTI/Illyés Tibor
 

Szilágyi Áron végső győzelme esetén az első kardvívó lett volna az olimpiák történetében, aki négyszeres egyéni bajnoknak mondhatja magát, de ez az álma már nem fog megvalósulni. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk