Fokozott ellenőrzést tart a vonatokon és a pályaudvarokon a rendőrség

  • narancs.hu
  • 2024. január 22.

Belpol

A 24 órás akcióban szolgálati kutyákat is bevetnek és az utasok poggyászait is ellenőrzik.

Fokozott ellenőrzést tart kedden a vonatokon és a pályaudvarokon a rendőrség, a cél elsősorban az illegális bevándorlás és az ahhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények elleni fellépés – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn a police.hu oldalon.

A 24 órás magyarországi ellenőrzés a Railpol (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált akció része. A rendőrök kedd reggeltől szerda reggelig, szolgálati kutyákat is bevetve ellenőrzik a magyar és nemzetközi személyszállító vonatokat, az utasok poggyászait és a pályaudvarokon található csomagmegőrzőket.

A közlemény szerint a rendőrség kiemelt hangsúlyt fektet a vasúti közlekedéssel összefüggő bűncselekmények és szabálysértések, továbbá az utasok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzésére. A 444.hu felidézte, legutóbb tavaly november ezer rendőr vett részt egy hasonló razzián. Az akkori eredmény: 575 teher- és személyvonat ellenőrzése, 539 állomás ellenőrzése, 3829 ember igazoltatása, 10 büntetőfeljelentés, 42 szabálysértési feljelentés, 163 helyszíni bírság. Emellett elfogtak 27 embert, akik közülük 16-an körözés alatt álltak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk