Jeszenszky Géza a karrierjét kockáztatva dagasztja a Momentum vitorláját

  • narancs.hu
  • 2017. október 16.

Belpol

Mert "Magyarországon a félelem uralkodik a politikában"

A Momentum tegnap mutatta be gigantikus terjedelmű programját.

Ennek kapcsán volt vendége a HírTV reggeli műsorának Hajnal Miklós a párt szóvivője, aki a beszélgetés kezdetén leszögezte, hogy a sokak által a terjedelem miatt kritizált programmal az a céljuk, hogy bizonyítsák, tudnak alapos munkát végezni. A 364 oldalas dokumentum 100 momentumos és körülbelül 150 külső szakértő együttes munkája, akik közül néhányan személyesen is vállalták a szereplést a program bemutatóján.

Köztük volt például Jeszenszky Géza volt külügyminiszter is, aki pár napja videóüzenetben erősítette meg a pártot támogatottságáról, a programról azt is mondta, hogy az, az MDF programjára emlékezteti.

Jeszenszky Géza a Momentum külpolitikai programjáról

Bárki, aki nyitott szemmel jár a világban, láthatja, hogy veszélyes időket élünk: merényletek, háborúk, terrorizmus. Ebben a világban okos és körültekintő, barátokat kereső, a NATO- és EU-tagságunkat erősítő külpolitikát kell folytatni. Ezért támogatja a Momentum külpolitikai programját Jeszenszky Géza, volt külügyminiszter. Momentum program: program.momentum.hu Facebook: https://www.facebook.com/momentum.moz... Insta: https://www.instagram.com/momentummoz...

Hajnal Miklós arról is beszélt, hogy ezek a szakemberek karrierjüket kockáztatva támogatják a pártjukat. „az elmúlt években megtapasztalhattuk, hogy az emberek, akik megjelentek a Momentum színeiben gyakran támadásoknak lettek kitéve, volt akit kirúgtak az önkormányzattól, volt akit betámadott a propaganda média. Ezek az emberek saját bőrükön megtapasztalták ma, hogy milyen hangulatban van a közélet, mennyire nehéz politizálni és mennyire a félelem uralkodik a politikában" – amit szeretnének felszámolni.

Az ígéretekre a pénzt a felesleges kiadások megszüntetésével teremtenék elő:

– kormányra kerülve bezárnák a nemzeti kereskedőházakat és a Rogán Antal vezette propagandaminisztériumot is

– az egykulcsos helyett többkulcsos adót vezetnének be, így a rászorulók zsebében több pénz maradna

A szóvivő közölte, hogy jelöltjeiket november elején mutatják majd be.

A teljes beszélgetés megnézhető itt:

Figyelmébe ajánljuk