Juhász Péter meg akarja mutatni magát Putyinnak

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 26.

Belpol

Azt üzeni, mindenütt ott lesznek hétfőn, amerre ő jár majd.

„Putyin újra Magyarországon, fütyülünk, tüntetünk” címmel szervez az Együtt megmozdulást hétfőre.

„Nem tűrjük, hogy a magyar miniszterelnök még jobban kiszolgáltassa hazánkat Putyin elnyomó hatalmának! Elég volt a jogtiprásból! Elég volt az illiberális kormányzásból! Elég volt a civilek vegzálásából, a sajtószabadság felszámolásából, a lopásokból, a családi vagyon gyarapításából!” – írják a szervezők az esemény Facebook-oldalán.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

A tüntetés lényege, hogy azon az útvonalon menjenek végig sípolva, fütyülve, amerre Putyin és kísérete is járt. Juhász Péter videóüzenetben mondta el, hogy szerinte most sokkal fontosabb tüntetni, mint februárban, amikor legutóbb itt járt az orosz elnök, mert Orbán pontosan olyan országot szeretne csinálni Magyarországból, amilyet Putyin csinált Oroszországból. „Vissza akarják szorítani az emberi jogokat, a médiát, a civil szervezeteket vegzálják, korlátlan hatalmat akarnak építeni” – mondja az Együtt elnöke.

Putyin látogatása miatt több ellenzéki párt, köztük az LMP és a Momentum is tüntetést szervez, Juhász próbált velük együttműködni, de egyikük sem hajlandó lemondani a saját szervezésű akciójáról.

Figyelmébe ajánljuk