Korlátozás nélkül mehetünk Németországba autóval

  • narancs.hu
  • 2021. május 30.

Belpol

Aki repülőn utazna, annak szüksége lesz a teszteredményre vagy az oltási igazolványra.

Vasárnap megszűnt a legtöbb beutazási korlátozás azokkal szemben, akik Magyarországról Németországba készülnek. A Külügyminisztérium közleménye szerint a német hatóságok május 30-án 0 órától szüntették meg Magyarország rizikóterületi besorolását. Megszűnt az előzetes regisztrációra és a karanténra vonatkozó kötelezettség. „Egyedüli kivétel a repülőgépen történő beutazás, ebben az esetben továbbra is fennáll az előre meghatározott három igazolás valamelyikének bemutatási kötelezettsége a repülőgépre történő felszállás előtt” – írja a minisztérium. 

A Telex és a 24.hu arra emlékeztet, hogy aki repülővel menne Németországba, annak teszteltetnie kell magát, vagy oltási igazolványra van szüksége.

Akik Nagy-Britannia felől Németországba tartanak, vagy át akarnak haladni az országon, azoknak tudniuk kell, hogy Nagy-Britannia német szempontból május 23-a óta a vírusvariáns országok kategóriájában szerepel, így szigorú korlátozásokat alkalmaznak az onnan beutazókkal szemben. 

Aki autóval megy Németországba, és nem csak áthalad Ausztrián, hanem időzni is szeretne ott egy napot, annak a helyi szabályok értelmében számolnia kell a regisztrációval. A határon ellenőrzik is az orvosi pecséttel ellátott oltási igazolást. Ausztriában várhatóan június 10-től lazítanak a korlátozásokon. 

A turisztikai célú utazást továbbra sem javasolják.

 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk