Kubatov emberei rontottak libával Bajnaira

  • narancs.hu
  • 2013. szeptember 24.

Belpol

Két férfi szakította félbe Bajnai Gordon beszélgetését a hétvégén: egyikük nemrég a Jobbik érdi szervezetét vezette, a másik Kubatov Gábor fő segítője. A korábbi Kubatov-listás videón mindketten szerepeltek. Frissítés: a Bajnait provokáló férfi egy fővárosi fideszes képviselő.

Az ominózus jelenet a nol.hu videóján látható: Bajnai Gordon a bajai piacon kampányol a múlt hétvégi időközi választás előtt (amelyet végül a fideszes jelölt nyert, de választási csalás – a szavazók szervezett szállításának – gyanúja miatt az ellenzék megóvta a végeredményt), lángost vásárol, majd egy idős hölggyel beszélget. Ekkor lép oda hozzá váratlanul két férfi, letesznek Bajnai elé egy libát, és előhozakodnak a Hajdú-Bét üggyel. (A volt miniszterelnök korábban több sajtópert megnyert ebben az ügyben, például a Magyar Nemzet ellen is.)

A jelenet egyértelműen szervezett provokáció: a két férfi – akik az idős hölgy szavába vágva meg sem várják, hogy befejezze a beszélgetést a politikussal – valójában semmit nem akar Bajnaitól, csak libázni amúgy jobbos módra, az elmaradhatatlan szárnyas kellékkel.

false

Bajnai láthatóan nem ismerte fel őket, és azt hiszi, hogy megtévesztett választópolgárokkal áll szemben, ám közel sem erről van szó, mivel a két férfi egyértelműen köthető a Fideszhez. Nem is most szerepelnek először közös videón: azon is mindketten ott vannak, amelyiket egy volt fideszes aktivista szivárogtatott ki (Tomanovics Gergely, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium volt munkatársa), és amely húsz felejthetetlen percben foglalta össze Páva Zsolt 2009-es kampányát, ahol az elhíresült Kubatov-listák is kellettek a jobboldali jelölt győzelméhez. (A videó itt tekinthető meg.) A pécsi munkát egyértelműen két ember irányítja: az egyik természetesen Kubatov Gábor, a másik pedig épp az a borostás férfi, aki a bajai libás akció főszereplője.

false

A listás videón ő beszél az aktivistával, ő mondja, hogy alkalmazzák a listát, mit kell beírni, hogy kell kapcsolatot felvenni stb. Nem megerősített információink szerint a neve Kindlovits Máté, Kubatov Gábor személyi titkára, aki ellen Sz. Ferenccel együtt eljárás indult a Fidesz székháznál történtek miatt. (És amely eljárást a rendőrség később megszüntetett.) Kindlovits egy szurkolói bejegyzés szerint olykor az FTC képviseletében is eljár. (Az FTC jelenlegi elnöke a Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor.)

Frissítés: olvasónk jelezte, hogy a képen szereplő férfi valójában a Fidesz–KDNP egyik fővárosi képviselője, Kádár Tibor. A pestszentlőrinci politikus adatlapja itt érhető el.

false

 

A bajai duett másik szereplője, az alacsonyabb kopasz, piros felsőt viselő fiatal férfi szintén látható a Kubatov-listás videóban.

false

false

Elszaszer Tibor Csörsznek hívják, aki a 2000-es évek közepén az érdi Jobbik elnöke volt, 2006-ban az önkormányzati választáson Érden a MIÉP–Jobbik jelöltjeként indult. (Ezen a fényképen például Novák Előddel együtt pózol, ebben a levélben mint az érdi Jobbik főszervezője jelentkezik be a néhai Matula Magazinhoz.) Egy interneten található életrajz szerint Elszaszer később függetlenítette magát a pártoktól, „Érden a városi közgyűlés vagyongazdálkodási és beszerzési bizottságának, Zuglóban a kerületi képviselő-testület oktatási és ifjúsági bizottságának volt külsős tagja. (…) Médiahackerként például tiltakozott a jelenlegi kormánypárt Grúzia-barát politikája ellen, és kiállt az oszét nemzetiség jogai mellett, mindeközben akaratlanul is felhívta a figyelmet a hazai jászságra is.”

A volt miniszterelnök bajai kampányolását egyébként később is szervezett libás akció követte. A nol.hu videójának végén ez jól látszik, sőt a több Bajnai-ellenes tüntetőt mutató résznél Elszaszer Tibor Csörsz ismét feltűnik – ekkor azonban már nem elégszik meg a csendes alabárdos szerepével, hanem cselekszik: tenyerével befogja a portál kameráját.

(Újabb cikkünk Elszaszer, Hoppál Péter és Kubatov közös pécsi szerepléséről itt olvasható.)

false

 

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.

„Megeszi a kígyót”

Alighanem a magyar kultúrára korábban is jellemző, az utóbbi időben pedig mintha még erőteljesebben megjelenő befelé fordulás miatt lehet, hogy egy olyan jelentős életmű, amilyen Ladik Kataliné, egyszerűen nem találja meg benne a helyét – holott minden adott lenne hozzá.

Igor és Szása kiszabadult és gyilkolt

Szentesen két bulltípusú kutya kijutott az utcára, halálra mart egy férfit és örök életére megnyomorított egy nőt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a gazdára, akinek fogalma sem volt arról, mire képesek a házőrzői, és milyen nevelésre lett volna szükségük.

Hídpénz

„Az önkormányzat egy olyan fejlesztést kíván megvalósítani, hogy a Szárhegyet és a Vár­hegyet összekötnénk egy függőhíddal."

Az arany csillogása

Emlékszik még bárki is arra, hogy mikor volt az a „vizes” világbajnokság Budapesten, amikor a toronyugráshoz a Dunába húztak fel egy ménkű nagy tornyot, hogy az majd milyen jól fog mutatni a világmindenség összes televíziós készülékén?

Csak a szégyen

Egy héttel ezelőtt az ENSZ Közgyűlése elfogadta azt a határozatot, amely július 11-ét a srebrenicai népirtás emléknapjává nyilvánítja.