Lehet, mégiscsak lehet majd választani a koronavírus-vakcinák között

  • narancs.hu
  • 2020. december 8.

Belpol

A Koronavírus Sajtóközpont cáfolja Müller Cecíliát. De nem úgy...

Miután Müller Cecília az Operatív Törzs keddi tájékoztatóján újságírói kérdésre azt mondta, hogy Orbán Viktor korábbi ígérete ellenére nem választhatjuk majd meg, melyik vakcinát adatjuk be magunknak. Azt lehet majd kérni, amit a hatóságok engedélyeztek és a szakemberek hatásosnak és biztonságosnak tartanak. 

Ezt követően viszont közleményt adott ki a Koronavírus Sajtóközpont, melyben azt írják: "Magyarország Kormánya 17,5 millió adag külföldi vakcinát kötött le különböző gyártóknál, de azok még nem érkeztek be az országba. Amint a lekötött vakcinák megérkeznek és azok a hatóság által engedélyezettek lesznek, elkezdődhet a beoltás. Jelenleg Magyarországon nincsen engedélyezett koronavírus elleni vakcina. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy a magyar emberek nem is tudnak miből választani. Erről beszélt mai sajtótájékoztatóján Müller Cecília.

Változatlanul bízunk abban, hogy jövő tavasszal ott tartunk majd, hogy minden Magyarország által megrendelt külföldi vakcina rendelkezésre fog állni és akár több féle, a hatóság által is engedélyezett vakcina is lesz nagy mennyiségben, amikből akkor majd akár választani is lehet."

Ám a kormányzati reakció nem meglepően nem ám Müller Cecília esetleges nem pontos fogalmazására utalt. Ehelyett most épp a 444.hu-t vádolták meg álhír terjesztéssel, mert leírták azt, amit az országos tisztifőorvos mondott, amit egyébként az MTI is lehozott, meg a legtöbb sajtóorgánum – köztük lapunk – is, mert Müller Cecíliát idézték.

Neked ajánljuk

Gázlángolj még, baby!

Az inspiráció nagyjából úgy viszonyul a másoláshoz, ahogy a szeretet a kihasználáshoz. Erről tanúskodik Olivia Wilde új thrillere, tartalmilag és formailag egyaránt.

Egy fiktív háború leletei

A fiatal szobrászművész kiállításán fél tucat munka látható, amelyek több szállal kapcsolódnak korábbi alkotásaihoz. Saját bevallása szerint munkamódszerének sarokpontja, hogy a kész mű kétértelmű és nyitott, humoros és egyben ironikus is legyen, valamint reflektáljon társadalmi kérdésekre is. 

Béketurné

„A lehető leghatározottabban szólalunk fel az ártatlan polgári lakosság ellen elkövetett háborús bűnök kivizsgálása érdekében. Egyetlen elkövetett bűncselekmény sem maradhat büntetlenül” – mondta Novák Katalin New Yorkban, az ENSZ-közgyűlésen, hozzátéve, hogy jelenleg Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciója zajlik.

A paraván

A Parlament őszi ülésszakát megnyitó beszédében Orbán Viktor súlyosbodó gazdasági bajaink, mindenekelőtt az infláció okaként az Oroszország ellen bevezetett globális gazdasági büntetőintézkedéseket nevezte meg.