Magyar Péter Kötcse után: A magyar állam nem működik, de Orbán Viktor ezt már nem érzékeli

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 7.

Belpol

A Tisza Párt elnöke az öreg Kádár Jánoshoz hasonlította a miniszterelnököt.

Reagált az ellenzék legnagyobb pártja, a Tisza is Orbán Viktor kötcsei nyilatkozataira. A miniszterelnök ma megerősítette a nyilvánosságot abban, hogy jó ötlet volt részesedést szerezni a Vodafone-ban és a repülőtérben, valamint azt is kijelentette, hogy az egészségügy és a közlekedés jól működik.

Magyar Péter szerint Orbán „úgy tett, mint aki válaszol érdemi kérdésekre. De valójában egy megöregedett, megfásult, a realitás érzékét teljesen elvesztett, a valóságtól elszakadt, búcsúzó vezetőt hallottunk, aki a saját propagandájának hatása alá került.”

A Tisza Párt elnöke úgy látja, a miniszterelnököt nem érdekli az elszálló államadósság, a rekord szinten lévő költségvetési hiány, a zuhanó ipari termelés, az ismét növekvő infláció és a magyar emberek gyorsuló elszegényedése.

„A közlekedés szerinte csodálatos kezekben van Lázár Jánosnál, miközben egyre gyorsuló ütemben hullik szét a MÁV, soha ilyen rossz késési adatokat nem láttunk, a vasúti kocsik és mozdonyok átlagéletkora 45 év, a vasúti pálya harmadán korlátozások vannak, és a miniszter minden fejlesztést leállított miközben a saját kastélyához vezető utat újíttatja fel 3,5 milliárd forintért. Orbán szerint rendben van, hogy miközben az egészségügyben, a MÁV-nál és az oktatás területén a legalapvetőbb dolgokra sincs pénz, eközben 650 milliárd forint adófizetői pénzen vesz felesleges irodákat a vejétől, Tiborcz Istvántól. Miközben a folyamatos pénzkivonások és a hibás kormányzati döntések miatt egészségügyi válsághelyzet van, a miniszterelnök szerint folyamatosan fejlődik az egészségügy. Igaz, hogy sokezer orvos és több tízezer ápoló hiányzik, de szerinte ez nem probléma. Azt mondjuk bevallotta, hogy a Péterfy Sándor Utcai Kórházban sohasem járt. Szerinte az uniós források is itt vannak, igaz, hogy a saját egészségügyi államtitkára és a közlekedési minisztere azt mondta minap, hogy az uniós források korrupció miatti befagyasztása okán állt le minden fejlesztés.”

Magyar Péter a bejegyzését azzal zárja, hogy a miniszterelnököt az MSZMP megöregedett elnökéhez hasonlítja. „A magyar állam nem működik, de Orbán Viktor ezt már nem érzékeli. A saját emberei teljesen elszigetelik a valóságtól és úgy hordozzák körbe mint a 80-as végén Grósz Károlyék a magába zuhanó Kádár Jánost. Kár érte, nem így indult. De a hazánkért még nagyobb kár.”

Magyar Péterről a napokban azt terjeszti a kormányhoz tartozó média, hogy rokonainak, ismerőseinek intézett VIP-kórházi ellátást a Honvédkórházban. (Az ellenzéki politikus ezeket a híreszteléseket cáfolta.) A Kormányzati Tájékoztatási Központ mindezt úgy kommentálta, hogy Magyarnak ezt közszereplőként tűrnie kell. A tiszás politikus erre közérdekű adatigénylést nyújtott be, hogy megtudja, „a miniszterelnök, a miniszterek, az államtitkárok, a képviselők és családtagjaik hányszor kaptak akár normál, akár VIP ellátást a Honvéd Kórházban”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk