Orbán Viktor reagált Magyar Péter vitafelkérésére az Európai Parlamentben

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 7.

Belpol

Azt mondja, áll az Európai Parlament minden képviselőjének a rendelkezésére.

Most rendezik meg huszonharmadik alkalommal a kötcsei pikniket, ahol a tihanyi Tranzit után ismét összegyűlhet a Fidesz krémje és holdudvara. A Dobozy-kúriában 2004 óta rendszeresen tart politikai találkozókat a párt.

Orbán Viktor szokásával ellentétben egy pillanatra megállt, hogy válaszoljon egy-két újságírói kérdésre. A Telex beszámolója szerint Orbán azt mondta az egészségügy válságos helyzetével kapcsolatban, hogy nyolcezer orvossal többen dolgoznak ma Magyarországon, mint 2010-ben. „Megemeltük a béreket. A klimatizált helyiségeknek a száma minden évben nő. Tehát minden évben megyünk előre az egészségügyben is. Természetesen nem értünk a munka végére.” Érdekes módon Orbán úgy hozta szóba a klímák ügyét, hogy azt Magyar Péter tette slágertémává a nyáron.

Becse Gergő, a NER sztárplébánosának felfüggesztéséről Orbán nem mondott semmi lényegeset. A katolikus pap nem csak a Pesti Srácok szerkesztőségét és a Megafon irodáit szentelte fel, hanem a Karmelita kolostort is. „Én is bízok a saját egyházi közösségem vezetőjében. Bár én kálvinista vagyok, de én bízok a katolikus egyházi vezetőben is, hogy az ilyen helyzeteket meg tudják oldani.”

A Telex kérdésére Orbán arról fantáziált, hogy akkor lesz elégedett, ha a magyar gazdaság produkálja a legnagyobb növekedést az EU-ban.

A Tisza Párt június 9-i eredményét úgy kommentálta: „Volt egy választás, kaptak egy elég jelentős bizalmat. Sok sikert kívánok!” Arra a kérdésre, hogy szeptember 18-án fog-e vitázni Magyar Péterrrel az Európai Parlamentben, azt válaszolta, eleget fog tenni a soros elnökségből fakadó kötelezettségeinek. „Állok az Európai Parlament minden képviselőjének a rendelkezésére.”

Magyar Péter pártja egyébként a legutóbbi felmérés szerint tovább közelít a Fideszhez. A teljes népességben 20 százalékon, ami azt jelenti, hogy 500 ezer szavazóra van Orbán pártjától. A biztos választók között a Fidesz támogatottsága kicsivel csökkent a júliusi EP-választáson elért eredményhez képest, jelenleg 42 százalékkal vezet. A Tisza támogatottsága nőtt, 33 százalékra mérték ugyanebben a csoportban.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk