Mielőtt távozna, 525 milliós tendert írt ki Pokorni Zoltán a Hegyvidéken

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 7.

Belpol

A Hegyvidék polgármestere korábban azt mondta, nagyon gavallérok. Lehet, hogy nem kötött szerződést, de egyszereplős közbeszerzést írt ki.

Hetekkel a távozása előtt Pokorni Zoltán kiírt egy 525 millió forintos, egyetlen cégre szabott közbeszerzési pályázatot a XII. kerület parkolási szoftver szolgáltatásaira. A fideszes polgármester, aki húsz éven vezette a kerületet, de idén már nem indult újra, a választások után azt mondta az ATV-ben: „A most megválasztott önkormányzati vezetés azt kérte, hogy ne kössünk semmilyen közbeszerzést, illetve ne értékesítsünk ingatlanokat. Nagyjából 15 milliárd forintnyi közbeszerzést kéne, lehetne megkötni ezeket nem kötjük meg – nagyon gavallérok vagyunk.

Októbertől a Magyar Kétfarkú Kutyapárt nyertes polgármesterjelöltje, Kovács Gergő vezeti a kerületet. Az MKKP közleményében azt írja, a jelenlegi szerződést öt évre kötötték, és idén novemberben jár le, tehát lett volna módja az új vezetésnek kiírnia a pályázatot. Kovács Gergő szerint a jelenlegi parkolási szerződés korrupciógyanús. A távozó önkormányzat lényegében ezt hosszabbítaná meg, a közbeszerzés ugyanis egyetlen szereplős (ún. hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás), olyan feltételeket szab, ami alapján továbbra is a Sessionbase Kft.-től bérelhetne szoftvert az önkormányzat cége, a Fáber Kft.

Pokorni önkormányzata tagadja az MKKP állításait: „Az MKKP elnöke vagy nem ért a közbeszerzésekhez vagy tudatosan valótlant állít pártja közösségi oldalán. Egyik sem jó verzió” – írták. „A valóság: a hegyvidéki parkolás működtetéséhez szükséges szoftverek szerződése november 22-én lejár. A parkolást üzemeltető cég ezért közbeszerzést írt ki, hogy a szolgáltatás folytonos legyen. A közbeszerzés természetesen úgy lett kiírva, hogy a döntést a Hegyvidéki Önkormányzat október 1-jén hivatalba lépő új vezetése hozhassa meg.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk