Megbüntette a kormányhivatal a szentesi kórház menzáját

  • narancs.hu
  • 2022. december 7.

Belpol

Mérték az ételek energiatartalmát, és kisebb volt az előírtnál.

Egészségügyi bírsággal sújtotta a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal a szentesi Dr. Bugyi István Kórház konyháját üzemeltető céget – írja a Hódpress.

A hatóság nyáron vizsgálódott a kórház konyháján, és több szabálytalanságot is megállapított.

Így például azt tapasztalták az ellenőrök, hogy az ételek energiatartalma nem érte el az előírásban szereplő értéket. Emellett zöldségből, gyümölcsből és tejtermékből is az előírtnál kevesebbet kaptak a betegek.

Felrótta a kormányhivatal a budapesti székhelyű cégnek, hogy a kórházi konyhának nincs dietetikusa.

A büntetés félmillió forint volt: ez a fele a maximálisan kiszabható bírságnak. 

A Hódpress úgy látta, az elmarasztalt budapesti székhelyű céget nem fogja romlásba dönteni a büntetés, legalábbis pénzügyileg. A fő profilja szerint épülettakarítással foglalkozó, de bejegyzett tevékenységei alapján nyomozásra és autópálya-építésre is készen álló cég tavaly 12,1 milliárdos forgalmat ért el, és 300 millió forintos adózás utáni nyereséget.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk