Mészáros ügyvédje vette át Liszkaytól a KESMA-t alapító céget

  • narancs.hu
  • 2020. december 12.

Belpol

Kertész József Tamás lett papíron a kormányközeli médiabirodalom első embere.

Augusztusban Kertész József Tamás ügyvéd szerezte meg a Media Fundamentum Nonprofit Zrt. százszázalékos tulajdonrészét megtestesítő részvényeket Liszkay Gábortól, írta meg az Átlátszó

A Media Fundamentum Zrt. az alapítója a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) nevű cégbirodalomnak, aminek 2018-ban a médiatér Fidesz-barát szereplői formálisan odaajándékozták a cégeiket, emlékeztet a portál.

Liszkay egyébként tavasszal távozott a Mediaworks Hungary Zrt.-től, ahol korábban vezérigazgató volt.

Mostanra ezekkel a lépésekkel Liszkay gyakorlatilag visszavonult a közélettől. 

Az új tulajdonos az a Kertész József Tamás, aki korábban ügyvédként képviselte Mészáros Lőrincet az ORF-fel szembeni perben, ami végül peren kívüli egyezséggel zárult. 

A lap kereste telefonon Kertészt is, hogy a vétel körülményeiről kérdezze, de az ügyvédi iroda munkatársának ígérete ellenére végül nem tudtak vele beszélni.

Március 15. - Állami kitüntetések átadása a Parlamentben

 
Március 15. - Állami kitüntetések átadása a Parlamentben
 
Budapest, 2020. augusztus 19. Liszkay Gábor jogász, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány alapítója, miután átvette a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést Áder János köztársasági elnöktől (j) az Országház kupolacsarnokában 2020. augusztus 19-én. Az államfő mellett Kövér László, az Országgyűlés elnöke (a képen nem látható). A koronavírus-járvány miatt az állami kitüntetéseket idén március 15., az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója helyett az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan adták át. MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd
 

 

Figyelmébe ajánljuk