Ráéghet-e a Fideszre a Szájer-botrány?

Farizeusok

Belpol

A Fidesz egyik alapítója, EP-képviselője épp azután bukott le egy brüsszeli melegszexpartin, hogy itthon a kormány felpörgette az LMBTQ-ellenes retorikát és jogalkotást.

„Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele. Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható és nem védhető. A történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett EP-mandátumáról lemondott és a Fideszből kilépett. Döntését tudomásul vettük.” Ezzel a szűkszavú közleménnyel reagált Orbán Viktor a teljes magyar közvéleményt – és a fontosabb európai bulvárlapokat – napokig lázban tartó Szájer-ügyre.

A miniszterelnöki kommüniké valószínűleg tudatosan nem válaszolja meg azt a kérdést, hogy Szájer brüsszeli kalandjának pontosan mely vonatkozása(i) nem fér(nek) bele a fideszes értékrendbe. Az, hogy megszegte a hatályos belga járványügyi előírásokat? Hogy megpróbált elmenekülni a kiérkező rendőrök elől, vagy hogy a táskájában drogot találtak? Hogy hűtlen volt a feleségéhez? Hogy csoportos szexpartin vett részt? Hogy ezen a 25 fős magánrendezvényen főleg – más beszámolók szerint kizárólag – férfiak voltak jelen?

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk