Minden pénteken Győrbe viszik át a kismamákat és a babákat

  • narancs.hu
  • 2023. március 23.

Belpol

A mosonmagyaróvári kórház szülészeti és nőgyógyászati osztálya ugyanis hétvégére bezár.

Péntek délután mentő érkezik a kismamákért és újszülöttjeikért a mosonmagyaróvári Karolina Kórházba, átviszi őket Győrbe, mivel ez a szülészeti és nőgyógyászati osztály hétvégére bezár – írja az ugytudjuk.hu.

Azt március elején tette közzé a mosonmagyaróvári intézmény honlapján a főigazgató, hogy a szülészeti és nőgyógyászati osztályra és a csecsemő- és gyermekosztályra érkezőket hétfőn reggel 8 órától pénteken 16 óráig fogadják és látják el, nappali és ügyeleti munkarend szerint. Szülni ebben az időszakban lehet az intézményben. 

Hétvégén a mintegy 100 ezer lakos ellátásáért felelős Karolina Kórházban más ellátások is szünetelnek. 

Az új információ az, hogy hétvégére a szülészeti és nőgyógyázati osztály konkrétan bezár, az ott fekvő kismamákat és újszülötteket is átviszik hétvégére a győri kórházba, mentővel.

Ez Győrben is nehézséget okoz, mert ez a művelet lefoglalja a mentőszolgálat autóit és dolgozóit. 

A 24.hu megkereste Nagy István agrárminisztert, aki a térség országgyűlési képviselője. Ő azt mondta, hogy átmeneti intézkedés ez, a Karolina Kórház nemsokára ismét 24 órás ellátást biztosító intézményként fog működni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk