DK: Nálunk is le lehessen tartóztatni Putyint!

  • narancs.hu
  • 2023. március 23.

Belpol

Parlamenti határozatot kezdeményez ez ügyben az ellenzéki párt.

Londonban, a brit árnyékkormánnyal folytatott tárgyalássorozat közben tartott tájékoztatót Vadai Ágnes honvédelmi árnyékminiszter, hogy bejelentse: parlamenti határozatot nyújt be a DK annak érdekében, hogy ha Vlagyimir Putyin orosz elnök történetesen Magyarországra jönne, itt is le tudják tartóztatni.

Vadai a kétnapos árnyéktanácskozáson találkozott Holly Lynch biztonságért felelős brit árnyékminiszterrel. Beszéltek a svéd NATO-csatlakozásról szóló magyar parlamenti döntés újabb halasztásáról, és Vadai arról is, hogy az Orbán-kormány Putyin-barátsága  biztonsági kockázatot jelent a NATO és Magyarország számára. Így került szóba a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) elfogatóparancsa Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen. Ez az az intézkedés, amelyről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón kijelentette: ha Putyin Magyarország területére lép, semmilyen eljárást nem tudnak indítani ellene.

Annak érdekében, hogy az ICC elfogatóparancsának mégis érvényt lehessen szerezni Magyarországon, a Demokratikus Koalíció határozatot nyújt be az Országgyűléshez, kezdeményezve, hogy az ICC minden döntését, statútumát „foganatosítsák”  Magyarországon. Ha a határozatot elfogadná az Országgyűlés, és Vlagyimir Putyin Magyarország területére lépne, a magyar hatóságok azonnal letartóztathatnák. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk