Nyolc vizslát dobtak be a Halasi Állatotthon kerítésén

  • narancs.hu
  • 2024. július 15.

Lokál

Több métert zuhantak a kutyák, egyikük sérülést szenvedett. 

A sokkos állapotban lévő nyolc weimari vizslára vasárnap este találtak rá a gondozók – írja a baon. „A szokásosnál is nagyobb volt az izgalom az otthon területén, amikor beléptünk az udvarra, egy rakat vizslát találtunk, rémülten szaladgáltak minden irányba” – mesélte Csepcsik Melinda, az állatotthon vezetője. Órákba telt, mire a sokkos állapotban lévő kutyákat meg tudták fogni és karanténba helyezni.

Csepcsik aszerint, ahelyett, hogy nyitvatartási idő alatt hozták volna ki őket, és kértek volna segítséget,

az elkövetők egyszerűen bedobálták őket a kerítésen át, szám szerint nyolcat.

Az egyik kutya lábáról lejött a bőr és vágási sebeket is találtak rajta, számolt be a vezető. 

„Feltehetően akkor sérült meg, amikor átdobták a kerítésen. Több métert zuhantak a szerencsétlen kutyák, sokkos állapotban voltak, amikor rájuk találtunk. Abba pedig már bele sem merek gondolni, ha az állatotthon területén szabadon élő macskák között vérengzést csinálnak, vagy hátra mennek az ottani kennelben tartott kutyákhoz és ott történik baj” – mondta az otthon vezetője, aki szerint nincsenek jó állapotban a kutyák, közülük néhányan, a kisebbek alultápláltak, csont és bőr egyik-másik

(Címlapképünk illusztráció)

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk