„Ostobaságokkal nem foglalkozunk” – reagálta a kormány a határon túli választókerületek ötletére

  • narancs.hu
  • 2024. július 15.

Belpol

Magyar Péter és Hadházy Ákos is arról nyilatkozott, hogy volt egy ilyen terv, amire végül nem lett szükség. 

Magyar Péter azt nyilatkozta, hogy a Fidesz át akarta rajzolni a választókerületeket, melynek értelmében Erdélyben, illetve a Vajdaságban is lennének választókerületek, ugyanis a határon túli magyarok csak listákra, egyéni jelöltre nem tudnak szavazni – számolt be a Telex

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is posztolt a témában, aki szerint 2022-ben megbízható forrásból hallotta, hogy Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter előtt volt egy ilyen terv. Ezzel a trükkel a Fidesz 9-11 plusz mandátumot szerezhetett volna. A tervet azért vetették el beszámolója szerint, mert a közvélemény-kutatások szerint a háborús propaganda jól működött, erre nem lett volna szükség. 

„Ostobaságokkal nem foglalkozunk”

– reagálta a témában a Kormányzati Tájékoztatási Központ az ATV-nek.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk