Megvétózták a szervezők Magyar Péter részvételét az Új Szó beszélgetésén

  • narancs.hu
  • 2024. július 15.

Külpol

A gombaszögi táborban az ellenzéki politizálás lehetőségeiről szólt volna az eszmecsere.

Minden programját lemondta az Új Szó a „szlovákiai Tusványosként” ismert Gombaszögi Nyári Táboron, miután a rendezvény szervezői megvétózták a lap által szervezett egyik pódiumbeszélgetést, amelyen lap szerkesztője, Czímer Gábor beszélgetett volna Magyar Péterrel és Grendel Gáborral. Grendel a szlovák parlament képviselője a Szlovákia (Slovensko) párt színeiben – írja a Paraméter. A hírt a Telex vette észre.

A július 20-ára szervezett beszélgetés témája az ellenzéki politizálás lehetősége lett volna, amibe mindkét meghívott vendég beleegyezett. A tábor szervezői viszont elutasították a beszélgetést, arra hivatkozva, hogy

Magyar és Grendel nem „azonos fajsúlyú” politikusok, a Tisza párt vezetője csak Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével, vagy Deutsch Tamással, a Fidesz európai parlamenti képviselőjével együtt vehetne részt a rendezvényen.

„Magyar Péter mellé Grendel Gábor nem kellő paritás, ezt a programbizottság megvétózta, és csak olyan formában tudja a tábor befogadni, hogyha a státuszához illő releváns ellensúly vállalja a vitát” – közölték a tábor szervezői az Új Szó beszámolója szerint.

A szervezők azt is kifogásolták, hogy a beszélgetés témájában nincs elég „potenciál”.

Az Új Szó ezután meg is kereste Deutsch Tamás titkárságát, a politikus azonban arra hivatkozva nem vállalta a vitát, hogy szombaton már elígérkezett egy másik beszélgetésre, több programra pedig nem lesz ideje. A Fidesz EP-képviselője egyébként Horony Ákos szlovák kisebbségi ügyi kormánybiztossal és Őry Péterrel, a Pro Civis egyesület elnökével beszélget majd a magyar kormány által is támogatott Felvidek.ma szervezésében az őshonos kisebbségek képviseletéről.

Ezután az Új Szó szerint a rendezvény szervezői Gál Kinga, Gyürk András, Győri Enikő fideszes EP-képviselőket is javasolták vitapartnernek, a lap szerint azonban „ezen javaslatoknak már nincs értelme, az ilyesmibe már nem megyünk bele”. Ezért inkább úgy döntöttek, teljesen távol maradnak a tábortól.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk