Orbán Balázs: Trump tisztában volt vele, hogy mindent megtesznek, hogy ne tudjon visszatérni

  • narancs.hu
  • 2024. július 15.

Külpol

A politikai igazgató két nappal a merénylet előtt vacsorázott a republikánus elnökjelölttel. Úgy látja, baljós árnyak gyűlnek. 

A merénylet előtt két nappal vacsoráztunk Trump elnökkel, tisztában volt vele, hogy mindent megtesznek majd azért, hogy ne tudjon visszatérni és rendet tenni. De már akkor látszott, hogy olyan erő és lendület van benne, hogy nem fogja olcsón adni a bőrét. Szerencsénkre így is lett” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, aki Floridában találkozott a republikános elnökjelölttel Orbán Viktor társaságában

 
Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (k) beszél, mellette Heather Nauert, az amerikai Trump-adminisztráció egykori külügyi szóvivője (b) és Bertrand de La Chesnais politikus, nyugalmazott francia altábornagy (j) az Egy stabil jövő felé: alkalmazkodás egy új világrendhez című konferencián a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusának dísztermében 2024. április 22-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
 

Orbán Balázs szerint semmi sem drága, ha a „békepárti hangol elhallgattatásáról, diszkreditálásáról van szó”. A politikai igazgató arról is értekezett, hogy miért akar vállalni a NATO továbbra is aktív szerepet Ukrajna támogatásában. 

„Gyűlnek a baljós árnyak. A nemzetközi politika egyre bonyolultabb, mivel egyre sokasodnak az olyan szervezetek, amelyek nem reagálnak jól a világ hatalmi egyensúlyának megváltozására, ezért nagyon nehéz az együttműködéseket fenntartani.

Nézzük meg, hogy milyen problémák vannak a multilaterális diplomácia csúcsszervénél, az ENSZ-ben, a Biztonsági Tanácsban! Nézzük meg, mennyi probléma van az Európai Unióban, ahol több mint harminc szakpolitikai területen kellene együttműködnie 27 tagállamnak. Ehhez képest a NATO rendkívül egyszerű szervezet, amely nagyon hatékony struktúrával rendelkezik. Ennek a kiindulópontja, hogy ha egy tagállamot megtámadnak, akkor azt a többi tagállam megvédi. Ennek érdekében katonapolitikai értelemben koordinálnak a tagállamok, illetve a haderőt közösen fejlesztik. Egyébként pedig irreleváns, hogy melyik tagállam milyen külpolitikát folytat, miként látja a világot és mi a véleménye a különböző nagy társadalmi, gazdasági folyamatokról. Veszélyes, ha ez a jól működő megközelítés megváltozik” – fogalmazott. 

Az FBI egyébként még nem tudja, hogy Trump támadója miért cselekedett. Ha a szövetségi nyomozók nem is derítették fel a merénylet okát, a Megafon már megtalálta a felelőst: a liberális médiát

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk