Orbán Viktor is megnézte az áradó Dunát

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 15.

Belpol

A miniszterelnök homokzsákot ugyan nem pakolt, de egy vízügyes szakembert kihúzott az árokból.

„Most jön a neheze. De felkészültünk, meg fogjuk csinálni!” – ezzel a címmel jelent meg egy videó vasárnap délután Orbán Viktor Facebook-oldalán, amelyben a miniszterelnök a Római-parton – drámai zenei kísérettel – arról beszél, hogy egy olyan területen áll, ami egy nap múlva járhatatlan lesz.

„A várható, érkező nagy víztömeg holnapra már a fejem magasságában áll, rá egy-két nappal pedig két méterrel följebb”

– magyarázza a felvételen Orbán, majd hozzáteszi: „A vízügyesek tele vannak önbizalommal.” A miniszterelnök szerint három kritikus szakasz van a Dunán: a Szigetköz, a Dunakanyar, valamint maga Budapest. „Pintér Sándor felügyeli a katasztrófavédelmet, tehát ő áll a védekezés csúcsán, és biztos vagyok benne, hogy mint eddig minden árvíz esetében, most is jól fogja irányítani a munkát” – fogalmazott a kormányfő, hozzátéve: „És hát itt van mögötte a kormány, szükség esetén pedig maga a miniszterelnök is.”

Most jön a neheze. De felkészültünk, meg fogjuk csinálni!

Most jön a neheze. De felkészültünk, meg fogjuk csinálni!

Posted by Orbán Viktor on Sunday, September 15, 2024

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Magyar Péter vasárnap délben gumicsizmában, ásóval a kezében jelentkezett be a Komárom-Esztergom megyei Neszmélyről. A Tisza Párt elnöke azt javasolja a miniszterelnöknek, ne Arnold Schwarzeneggerrel kondizzon, hanem pakoljon homokzsákokat, és segítsen az árvízi védekezésben. Bár Orbán a videó tanúsága szerint nem homokzsákozott, egy ponton – fizikai erőnlétét bizonyítandó – segített kihúzni egy vízügyes szakembert az árokból.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk