Ötmillió forintra büntette Kövér a cigánybűnözés szó használatáért Novák Elődöt

  • narancs.hu
  • 2023. június 9.

Belpol

Remek felszólalás volt, megérte. Elhangzott az „LMBTQP-felvonulás” szó is. 

Ötmillió forintos bírsággal bünteti Kövér László Novák Elődöt, a Mi Hazánk képviselőjét a cigánybűnözés említése miatt, írja a párt. A Mi Hazánk szerint szó használatának jogszerűségét már 2010-ben is megállapította a Legfelsőbb Bíróság.

„Az Országgyűlés 2023. május 22-i ülésnapján Novák Előd országgyűlési képviselő interpellációja közben a roma nemzetiség és a bűnözés egyértelmű kapcsolatára utaló kifejezést használt, valamint felszólalása további részében is az érintett etnikai közösséget sértő állítást fogalmazott meg” – fogalmazott Kövér László az eset kapcsán, miután „a Mi Hazánk alelnöke épp a Facebook önkényes tiltásait, túlhatalmát, s a kormánnyal kötött paktumjából fakadó reklámadó-mentességét kifogásolta”, áll a közleményben. 

 
Novák Előd, a Mi Hazánk képviselője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 22-én.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
 

„A Facebook orwelli világának újbeszél nyelve a beteges polkorrektség jegyében számos programpontunkat sem engedi említeni a szegregációtól kezdve a cigánybűnözés elleni fellépésen át az LMBTQP-felvonulások betiltásáig.

(…) Tévedés az a megközelítés, hogy a magántulajdonban lévő Facebook azt tilt ki a felületéről, akit akar, mert ennyi erővel egy vendéglő- vagy diszkótulajdonos is kiírhatná, mondjuk igény volna rá, hogy „Cigányok nem léphetnek be!” – mondta Novák Előd. 

 

 Novák Előd felszólalását itt tekintheti meg. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk