Rost Andrea is távozik a Operából, ifj. Harangozó Gyula koregráfus lemond

  • narancs.hu
  • 2023. június 9.

Belpol

Az énekesnő a nyárra meghirdetett előadásain sem lép színpadra. A legismertebb balettkoreográfus egy bizottsági elnöki tisztségtől válik meg.

„Tisztelettel tájékoztatom az opera szerető közönséget, hogy a Magyar Állami Operaház 2023/24 - es színházi szezonra ajánlott szerződését nem írom alá, mely döntésemről a mai napon Ókovács Szilveszter főigazgató urat írásban tájékoztattam. Már nyáron - a főszereplésemmel meghirdetett – A varázsfuvola előadásokon sem lépek színpadra. Némi mérlegelés után fájó szívvel hoztam meg ezt a számomra oly nehéz döntést. Nem vonulok vissza! A közönség nyáron vidéki fesztiválokon találkozhat velem.

A VeszprémFest keretében számos produkcióban láthatnak, és szeretettel hívom Önöket a Győri Filharmonikusokkal tartandó áriaestemre a Fertőrákosi Barlangszínházba. A közeljövőben nyugodt, támogató közegben szeretnék értékes művészeti projekteket teremteni, minden ilyen színházi- és koncert felkérésnek örömmel teszek majd eleget. Emellett alapítványommal kívánok kiemelten foglalkozni, melynek célja -többek között- a fiatal pályakezdő művészek támogatása” – közölte Rost Andrea a Facebookon

 
Rost Andrea Kossuth-díjas operaénekes énekel a Dankó Rádió 10. születésnapja alkalmából tartott koncerten, a Dankó 10 gálán a Magyar Zene Házában 2022. december 20-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor
 

A Blikk eközben azt írja, hogy lemondott ifj. Harangozó Gyula, az Operaház balettkoreográfusa. A Magyar Állami Operaház Örökös Tagja és Mesterművésze elhatározásában nagyban segített az is, ami Kesselyák Gergellyel történt. A balettművész állítása alapján sajnálattal hozta meg azt a döntését, hogy lemond a Harangozó Gyula-díj bizottságának elnöki tisztségéről és tagságáról.

Az Indexnek azt mondta: „Elhatározásomat elsősorban a Harangozó Gyula-díj, másodsorban az Operaház főigazgatói pályázata szakmai bizottságának egyhangú ajánlásainak figyelmen kívül hagyásával indoklom. Méltatlannak tartom, hogy a különböző bizottságokba felkért hatalmas tapasztalattal bíró és komoly sikereket felmutató, jelentős művészek egyhangú véleményét művészet-szakmai kérdésekben ilyen módon ignorálják.”

Csütörtökön derült ki, hogy az öt évre főigazgatónak újraválasztott Ókovács Szilveszter kirúgta Kesselyák Gergely karmestert. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.