Sára Botondnak bocsánatot kell kérnie, mert az állította, a józsefvárosi önkormányzat LMBTQ-propagandát folytat az óvodákban

  • narancs.hu
  • 2023. május 18.

Belpol

Az ügyet perre vitték, melyet jogerősen megnyertek. 

„Sára Botond Józsefváros volt polgármestere, még kormánybiztosként azzal rágalmazta meg a Józsefvárosi Önkormányzatot, hogy hónapokon keresztül LMBTQ propagandát folytatott az óvodáiban. Sára nem csak az önkormányzatot illette ezzel az aljas rágalommal, hanem sok száz óvodai dolgozónk becsületébe gázolt bele, indokolatlan aggodalmat keltve a szülők között” 

– írja Pikó András polgármester a Facebook-oldalán. 

 
Sára Botond, Budapest főispánja beszél a XVI. kerületi kormányhivatal új épületrészének ünnepélyes átadásán 2023. április 6-án.
Fotó: MTI/Kovács Tamás
 

Pikó közleménye szerint az ügyet perre vitték és jogerősen megnyerték. Az ítélet alapján Sára Botondot kötelezi a bíróság, hogy

  • törölje a sérelmezett facebook-bejegyzést, 
  • a neki történő kézbesítéstől számított öt napon belül tegye közzé és legalább 30 napig bárki számára olvasható, nyilvános beállítással tartsa fenn saját facebook-oldalán (www.facebook.com/sarabotond) az alábbi bocsánatkérő szöveget: „2021. július 22. napján a Facebook oldalamon megjelent írásomban valótlanul állítottam, hogy a józsefvárosi óvodákban hónapok óta LMBTQ-propagandát folytatnak. Ezzel megsértettem a Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzatának jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát, mely jogsértést a bíróság megállapította. A jogsértés miatt ezúton bocsánatot kérek Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzatától”. 

„Sára Botond 2022-ben megpróbált országgyűlési képviselővé válni – akkor azt mondta, »munkára jelentkezett«. Ez az a munka, amit 2019 óta Józsefvárosért és az itt élőkért végzett és amit a bíróság most megítélt. Teszünk róla, hogy ezt senki se felejtse el, aki Józsefvárosban él” – írta Pikó András. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.