Sorban jelentik be a bankok, hogy nem fogadnak új igényléseket a kedvezményes lakásfelújítási hitelre

  • narancs.hu
  • 2022. december 13.

Belpol

A hitelhez kapcsolódó otthonfelújítási támogatás december 31-ig él, és a kormány eddig nem közölte, meghosszabbítja-e azt, vagy sem.

Egyik bank a másik után jelenti be, hogy már nem fogadnak be új igényléseket a kedvezményes lakásfelújítási hitelre – írja a bank360. A hitelhez kapcsolódó otthonfelújítási támogatás az év végéig érvényes, a kormány viszont még nem közölte, hogy meghosszabbítja-e azt, vagy sem.

A bank360 azt írja, a hitelt akkor érdemes felvenni, ha a felújítás már egyébként is zajlik, és december 31-ig kiállítják róla a számlákat.

A határidő miatt

  • a UniCredit Bank már november elején közölte, hogy nem fogad több igénylést,
  • az OTP Banknál december 10. óta nem lehet igényelni a hitelt,
  • a Raiffeisen Bank december 13-tól függeszti fel az értékesítést,
  • az Erste kamattámogatott kölcsönei között már nem szerepel a hitel, ugyanakkor hivatalosan még nem nyilatkoztak semmilyen döntésről.

Hétfő délutánig a K&H Bank, a Takarékbank és az MKB Bank oldalán nem jelent meg információ az esetleges felfüggesztésről.

A maximum 3 millió forintos lakásfelújítási támogatáshoz felvehető, legfeljebb 6 millió forintos kamattámogatott otthonfelújítási kölcsönből az igénylők előfinanszírozhatták a később megkapott állami támogatást, illetve olcsó forrást kaptak a felújítás másik feléhez.

A jelenlegi jogszabályok szerint a szintén december 31-ig érvényes kamatmentes babaváró hitel és támogatás esetében már július 30-án bejelentette a kormány a hosszabbítást, igaz, egyelőre erről sem született jogszabály.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk