Több mint száz hektár földet vásárolt hitelből Bánki Erik

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 1.

Belpol

A fideszes képviselőnek több mint félmilliárdos banki tartozása van, így kérdéses, hogyan kaphatott kétszázmilliós hitelt. 

Több mint 100 hektár földet vett összesen 205 millió forintért Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő a nyár folyamán Baranyában. Pénzintézeti hitelből vette a földeket – közölte Bánki helyett a Fidesz-frakció. Csakhogy Bánki Eriknek a vagyonnyilatkozata alapján több mint félmilliárdos banki tartozása van, ezért kétséges, hogyan kaphatott ilyen összegű hitelt a vásárlásra – számolt be az RTL Híradó

A képviselőnek Baranya megyében összesen 303 hektár földje van. Vagyonnyilatkozata szerint több cégnek is tagja vagy tulajdonosa, jövedelme azonban csupán őstermelői és parlamenti munkájából van. Hogy pontosan mennyi, azt nem lehet tudni, de ha szabályosan töltötte ki a vagyonnyilatkozatát, maximum évi bruttó 78 millió forint bevétele lehet.

 
Bánki Erik, a Fidesz vezérszónoka felszólal a gazdaság versenyképességének növelése érdekében történő törvénymódosításokról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 24-én.
MTI/Bruzák Noémi
  

A hímesházi önkormányzatnál kifüggesztett adásvételi szerződések szerint

összesen 106 hektárnyi földet vett júliusban 205 millió forintért.

Sőt, 20 éves fia is éppen azon a környéken talált eladó földeket, ő 64 hektárt vett csaknem 122 millióért.

„Nem igazán látszik, hogy erre miből volt pénze. Mindezt úgy egyébként, hogy több mint fél milliárd forintos tartozást is beírt a vagyonnyilatkozatába. Úgyhogy szerintem kijelenthető, hogy a hitelképességével is gondok vannak” – nyilatkozta Schwarcz-Kiefer Patrik jobbikos megyei képviselő. Bánkinak ugyanis 534 millió forintos banki hitele van, és további 40 millióval tartozik magánszemélyeknek. 

Keresték a képviselőt, de a Fidesz-frakciótól kaptak csak választ, annyit, hogy a képviselő pénzintézeti hitelből finanszírozta a vásárlást. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk