Törvényt sértett a XV. kerületi polgármesterjelölt, aki a Tisza nevével kampányolt

  • narancs.hu
  • 2024. június 7.

Belpol

A Fővárosi Választási Bizottság szerint a plakátja alkalmas volt a választók megtévesztésére. 

Mint arról korábban beszámoltunk, Palocsai Béla, a Momentum volt XV. kerületi elnöke, jelenleg független kerületi polgármesterjelölt a Tisza Párt nevével kampányolt annak ellenére, hogy semmi köze Magyar Péterékhez. Palocsai plakátjain a portréja alatt az szerepelt, hogy "Szavazz a Tisza listáira". Mivel nem egyedi jelenségről van szó – például Jakab Péter váci polgármesterjelöltje, Dodek Norbert megtévesztő szórólapokat osztott ki, de van olyan jelölt, akinek a plakátján az szerepel, hogy ő maga támogatja Magyar Pétert – ez ellen Magyar Péter is kikelt pár napja

A 444.hu most azt írja, Palocsai Bélával kapcsolatban a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) kimondta, hogy megsértette a választási törvényt, mert a választópolgárok megtévesztésére alkalmas plakáttal kampányol, ezért Palocsait mint a plakátok felelős kiadóját eltiltotta a további jogsértéstől. Az FVB 6-0 arányú szavazással megerősített határozatában ezzel felülbírálta a Helyi Választási Bizottság Palocsait felmentő korábbi döntését.

Az inkriminált plakát így nézett: 

 
Palocsai Béla plakátja
Olvasói fotó  

Palocsai ugyanakkor május végén egy olyan posztot tett közzé, amelyben leírta ugya, hogy ő nem a Tisza jelöltje, de közben ehhez is egy Magyar Péterrel közösre photoshoppolt képet tett közzé.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk