A Momentum kilépett XV. kerületi elnöke a Tisza Párt nevével kampányol

Belpol

Bár Palocsai Bélának semmi köze Magyar Péterékhez, polgármesterjelölti plakátjain ez a legkevésbé sem látszik. A Tisza Párt több visszaélésről is tud.

Egészen trükkös megoldást választott Budapest XV. kerületében Palocsai Béla független polgármesterjelölt: a Momentum 2022-ben a pártból is kilépett egykori helyi elnöke minden jel szerint Magyar Péter Tisza Pártjának szavazataira hajt független polgármester-jelöltként, valahogy úgy, ahogy a Szolidaritás nevű mikropárt is a Tiszával kampányol. Palocsainak a kerületben látható plakátjain nem annyira a független szó van kiemelve, hanem az a javaslat, hogy mindenki szavazzon a Tisza Párt listáira.

 
Fotó: Olvasónk felvétele
 

Bár a plakátok a legkevésbé sem erről árulkodnak, Palocsai Facebookon május 25-én azért annyit elárult, hogy nem a Tisza hivatalos jelöltje, ugyanakkor azt állítja, a jelölőívek felvételekor vele is beszélgettek a párttól, de végül négy másik kerületben állítottak polgármesterjelölteket, a párt vezetése pedig Magyar Péterrel együtt tud a plakátról.

„Teszem ezt becsülettel és megtévesztő szándék nélkül, hiszen egy választási siker esetén akár függetlenként akár szorosabb kötelékben, fontosnak tartom a Tisza párttal történő együtt működést” – írja Palocsai, aki eddig a DK-s Cserdiné Németh Angéla vezette ellenzéki összefogás frakciójában ült képviselőként.

 
Palocsai Béla plakátja a Facebookra is felkerült, annyira itt sem egyértelmű, ki támogatja
Forrás: Palocsai Béla / Facebook
 

Ennek némileg ellentmond, hogy Magyar Péterrel és stábjával beszélgetve úgy tűnt, ők nem igazán emlékeznek Palocsaira. „Semmi közünk hozzá. Rengetegen visszaélnek a Tisza Párt nevével nemcsak Budapesten, hanem vidéken is, emiatt a honlapunkon ott van a jelöltjeink listája. Csak ők a hivatalos jelöltjeink, már több bejelentést is tettünk, hogy visszaélnek a nevünkkel. A népszerűség átka ez, de próbálunk erre figyelni, de fontos tudni, hogy nagyon kevés embert támogatunk, ők ott vannak a honlapon” – mondta a Narancs.hu-nak Magyar Péter.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk