Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a buszvezetők

  • narancs.hu
  • 2024. január 27.

Belpol

A Volánbusz közölte, mely járatok maradhatnak ki.

A Volánbusz túlzónak tartja és elutasította a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet havi 90 ezer forintos bérfejlesztési követelését. 70 ezret ajánlott, azt pedig a szakszervezet nem fogadta el. Ezért vasárnap és hétfőn sztrájkba kezdenek az érdekképviselettel kapcsolatban álló buszvezetők – derül ki a sztrájkfelhívásból.  

A Volánbusz országszerte 3600 helyi- és 23 ezer helyközi járat kimaradásával számol a munkabeszüntetés miatt. A vállalat a honlapján igyekszik segíteni információkkal az utazókat. 

A szakszervezet elnöke, Dobi István szombaton arról írt a közösségi oldalon, hogy a Volánbusz vezetésének kommunikációjából az derül ki, a cég bízik abban, hogy minél kevesebb sofőr szünteti be a munkát ebben a két napban. A szakszervezet meg azt reméli, hogy a buszvezetők mellett most a karbantartó munkások és az adminisztrációban dolgozók is kiállnak mellettük, mert most nem csak arról van szó, ki mennyit fog keresni 2024-ben. 

Dobi szerint azért is jó lenne, ha minél többen összefognának, mert a MÁV Start és a Volánbusz szeptembertől tervezett egyesítése után különösen erős érdekképviseletre lesz szükség, és ennek alapját most lehet megteremteni. 

„Csak egy fegyelmezett, az elégséges szolgáltatás biztosítása mellett és egy maximális leállással, tehát a 26 000 járatközeli kimaradással figyelmeztethetjük Lázár miniszter urat, hogy január 30. napján egy, a Volán dolgozói részéről elfogadható bérfejlesztésre tegyen ajánlatot” – érvelt a szakszervezeti vezető.

A címlapkép forrása a szakszervezet Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk