TGM: Orbán Viktor nevéhez semmilyen államférfiúi teljesítmény nem fűződik

  • narancs.hu
  • 2024. január 28.

Belpol

Egy éve hunyt el a filozófus, egy 2020-ban készült interjút publikált vele a Partizán. 

Egy éve hunyt el Tamás Gáspár Miklós filozófus, akivel a Partizán készített még 2020-ban egy interjút, melyet egy dokumentumfilmhez szántak, de a produkció végül nem készült el. 

Az interjút a Telex szemlézte, melyben a filozófus az Orbán-rendszert értékeli. Mint fogalmazott például, „a szabadságszerető emberek számára a rendszerváltás által megteremtett politikai és jogi szisztéma gyengeségére fény derült. Nem tudta megvédeni a magyar népet Orbán Viktor önkényuralmától. Nem volt rá alkalmas”. 

Úgy látta, nem kell azt képzelni, hogy Orbán Viktor rendszerében a miniszterelnök hívei boldogan élnek. Továbbá Magyarországon azáltal van belső béke, hogy nincs remény. „Ez egy rosszkedvű társadalom, ami beletörődött abba, hogy így kell élnie” – fogalmazott a magyar társadalmat illetően, amely szerinte filozófiaellenes, és ha meghall egy mondatot, amely esetleg eszmére utal, akkor „dührohamot kap”.  

Szerinte a kormány nem ötletes abban, amit csinál, az rombolás és „mindenfajta invenció nélküli vagyon felhalmozása. Ahhoz nem kell ész, ahhoz csak hatalom kell”. Hozzátette, „az, hogy az idegenek a hibásak, ez a legrégebbi érv a politikában amióta a világ világ. Ehhez azért nagy intelligencia nem kell”. 

TGM szerint pszichológiailag is jót tenne, ha Orbán nem lenne egy darabig hatalmon, mert „kamaszok nőnek fel, akiknek egész életükben Orbán Viktor volt az ország vezetője”. Főleg, hogy Orbán részéről hatalmas teljesítmény, hogy hatalmon maradt, ugyanis szerinte nem szeretik őt. 

„Jelentős teljesítmény, hogy még mindig Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt, és lehetséges, hogy még egy darabig annak fogják hívni. Tekintettel arra, hogy semmilyen államférfiúi teljesítmény nem fűződik a nevéhez, ez azért valami!”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk