Amerikaiak már régóta figyelték a pedofil felvételekkel lebukott magyar nagykövetet
Kaleta_Gabor_top_story_lead_nagy_lead.jpg

Amerikaiak már régóta figyelték a pedofil felvételekkel lebukott magyar nagykövetet

  • narancs.hu
  • 2020. február 11.

Bűn

Az is kiderült, nem a TEK hozta haza Kaleta Gábort.

Hosszú ideje figyelte már Kaleta Gábort egy amerikai kiberbűnözésre szakosodó szerv, írja az Index kormányzati források alapján. A volt nagykövet egy nemzetközi pedofilhálózat felderítése során került az amerikaiak látóterébe.

Az amerikai szerv már 2019 tavaszán értesítette a magyar polgári titkosszolgálatot, az Információs Hivatalt a titkos megfigyelés eredményéről. Az ügyet a nyomozás érdekeire való tekintettel, amerikai kérésre nem hozták nyilvánosságra.

Az amerikaiak gyakorlatilag teljesen felderítették az ügyet, és elegendő bizonyítékot gyűjtöttek össze ahhoz, hogy a magyar hatóságok meggyanúsíthassák Kaletát, és kezdeményezzék letartóztatását.

A lap úgy tudja a volt nagykövetet nema  TEK, hanem az Információs Hivatal, azaz a titkosszolgálat munkatársai kísérték haza Peruból.

Egy évig titkolták a perui nagykövet gyerekpornós ügyét

Pedig már novemberben vádat is emeltek. Tavaly novemberben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség Kaleta Gábor ügyében a Budai Központi Kerületi Bíróságon - tudta meg az A portál azt írja, a perui magyar nagykövetet 2019 tavaszán gyermekpornográfiával gyanúsították meg és úgy hozták a magyar hatóság emberei Peruból Magyarországra, hogy az ügy nem került nyilvánosságra.

Figyelmébe ajánljuk