Két nap, két elfogatóparancs Bártfai-Mager Andrea volt férje ellen

  • narancs.hu
  • 2019. december 3.

Bűn

Összejön-e a mesterhármas?

Költségvetési csalás miatt elfogatóparancsot adtak ki Balogh Sándor üzletemberre, Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli miniszter volt férjére - írtuk meg mi is tegnap. Balogh gyanús üzleti ügyeivel sokat foglalkozott a sajtó, előkerült a neve például a Zsolnay Porcelángyár körüli kérdéses ügyletekben is. Úgy néz ki, az üzletembernek ma sincs jó napja: az Index híradása szerint újabb körözést adtak ki ellene. Míg a tegnapit a NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága, a mait a Fővárosi Nyomozó Ügyészség kezdeményezte befolyás vásárlása miatt.

"Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter több mint 20 éve különváltan él Balogh Sándortól, semmilyen közös cégük, üzleti tevékenységük vagy gazdasági érdekeltségük nincs. Ezért minden olyan cikk, ami azt sugalmazza, hogy Bártfai-Mager Andreának köze lehet Balogh Sándor gazdasági tevékenységéhez hatásvadász, politikai célú lejáratás." - közölte a Kormányzati Tájékoztatásoi Központ a hírrel kapcsolatban a hírportálnak.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?