Költségvetési csalás miatt elfogatóparancsot adtak ki az egyik miniszter volt férje ellen

  • narancs.hu
  • 2019. december 2.

Bűn

A Szabad Pécs vette észre, Bártfai-Mager Andrea exférjét keresi a rendőrség.

Költségvetési csalás miatt elfogatóparancsot adott ki a rendőrség Balogh Sándor üzletemberre – adta hírül a Szabad Pécs. A férfi arcképe és a körözés oka a police.hu-n is megjelent.

Balogh Sándor Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli miniszter volt férje, akinek gyanús üzleti tevékenységéről többször beszámolt már a sajtó.

Legutóbb, mint a Szabad Pécs emlékeztet, a pécsi Zsolnay Porcelángyár körüli kérdéses ügyletekben került elő a neve, ő volt ugyanis a Zsolnay vagyonának és dolgozóinak átvételére létrehozott Ledina Kerámia Kft. többségi tulajdonosa is.

A szerencsi származású vállalkozóról korábban a G7.hu közölt részletes portrét, melyből kiderül, Balogh több száz vállalatból álló céghálót vezet, a vizes vb-t szervező Bp2017 Kft. legfőbb döntéshozója, a Magyar Szinkronúszó Szövetség elnöke, a külföldi kereskedőházak egyik ötletgazdája, pálinkafőzéssel próbálkozik Ugandában, hozzá kötődik a százezrek által követett Középsuli websorozat, valamint több alapítvány és egyesület is.

Balogh Sándor korábban Bártfai-Mager Andrea férje volt; a miniszter lett idén a Forbes magazin szerint Magyarország legnagyobb befolyással rendelkező nője.

Figyelmébe ajánljuk