Perújítást kezdeményez a romagyilkosságok egyik elkövetője

  • narancs.hu
  • 2020. március 8.

Bűn

Homályos indokok a háttérben.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a romagyilkosságok egyik elítélt elkövetője perújítást kezdeményez arra hivatkozva, hogy "a korábbi eljárás során nem derítették fel megfelelően a szocialista kormányzat, illetve a titkosszolgálatok szerepét a történtekben". A lap nem nevezi meg, pontosan kiről van szó, további részleteket a holnapi lapban ígérnek.

A jogerős ítélet szerint az elkövetők 2008-ban hat, 2009-ben három, cigányok lakta házat támadtak meg, rálőttek, illetve Molotov-koktélt dobtak rájuk. Az ország több pontján elkövetett támadásban 2008-ban két, 2009-ben pedig négy embert öltek meg, mindkét évben két további személyt meg is sebesítettek.

A Kúria 2016 januárjában hozott ítéletet: Kiss Árpád Sándor elsőrendű, Kiss István Zoltán másodrendű és Pető Zsolt István harmadrendű vádlottat tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték. Negyedik társuk, Csontos Iván 13 év fegyházat kapott. Az ítélet szerint egyikük sem helyezhető feltételes szabadlábra.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.