A magyar és a lengyel alkotmány kiűzi az ördögöt von der Leyenből

  • narancs.hu
  • 2021.11.21 10:25

Fekete Lyuk

Új képpel jelentkezett drMáriás.

"Ursulából kiűzik az ördögöt" címmel jelent meg egy új alkotás drMáriás Facebook-oldalán szombaton. A képen Orbán Viktor, Semjén Zsolt, Szijjártó Péter és a lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki látható, amint megpróbálják kiűzni az ördögöt a föld fetrengő Ursula von der Leyenből.

Ahogy a leírásból kiderül, sikerrel.

A kép mellé drMáriás egy hosszú szöveget írt, miszerint "Európán úrrá lett a Gonosz. Ördögi sugallatra az emberek istene a pénz, a kevélység és az élvezet lett, s egyetlen fő céljuk Jézus végső kitörlése a még hívő szívekből, hogy helyébe örökre és végérvényesen a Sátán lépjen. Az egyik legártatlanabbnak tűnő, mégis legveszélyesebb Fő-gonosz e harcban az Európai Sötét Erő vezérasszonya, Ursula von den Leyen volt, aki Brüsszelből irányította a készülő végső leszámolást a tiszta és erős hitűekkel, akiknek legutolsó bástyája már csak Lengyelország és Magyarország maradt."

Majd hozzáteszi:

Az erős és tiszta hitűek azzal a felkéréssel várták Ursulát, hogy avassa fel a náluk uniós forrásból felépített droggyárat, majd amikor ő beleegyezett, furfangosan egy földalatti romos ókeresztyén kápolnába csalták, ott levetkőztették, a földre fektették, majd felolvasták neki az új magyar és lengyel alkotmányt, amelyből a színtiszta szent jóság áradt.

"Orbán, Szíjjártó és Semjén ördögűzőkhöz csatlakozott az ugyancsak rendíthetetlen hitű Morawiecki Máté lengyel fő-boszorkánydoktor is, akivel együtt addig énekeltek, fohászkodtak, beszéltek, mantráztak, zokogtak, tanácskoztak, könyörögtek, viccelődtek, zsaroltak, ígérgettek, suttogtak a nő fülébe, amíg az végül össze-vissza csavarodva a fájdalomtól, a bűntől, a hidegtől és a testi vágyakozástól végül nagy nehezen megtagadta a Gonoszt. Az ördög ekkor vinnyogva elhagyta az ő lelkét és imígyen ő megtisztula vala" - áll a szövegben.

 

A teljes poszt itt érhető el.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

A varacsk alatt

Jane Campion hosszan megpihent legutóbbi rendezése, a 2009-es, Keats életéről szóló Fényes csillag után, azóta csak egy remek krimisorozatot, A tó tükrét láthattuk tőle.

A hiányzó hetes

Milyen kapcsolat van egy széndarab és egy tájkép, vagy a „szabálytalanul” szabályos mértani test és egy karkörzés között? Mire (vagy kire) utal a kiállítás címe? Miért fontos a hetes szám?

Vif

A zseni a polgári életben örök vesztes, akinek talán szüksége is van ezekre a vereségekre. A művészetpszichológia érdekes kérdése lehetne, hogy a vásott romantikus közhelyek közül vajha miért épp ez maradt oly kedves mindmáig a 19. század gyermekded ábrándjait zordan elvető és rendre kifigurázó színházi alkotók számára.

Egy szabad ember

  • Babarczy Eszter

„Egy elkövetkező nemzedéknek, akik remélhetőleg szerencsésebbek és bölcsebbek lesznek, mint mi voltunk”indul a harminc év történetfilozófiai, eszmetörténeti és politikai írásait összegyűjtő kötet. Gyurgyák nem változtatott az eredeti szövegeken, összeállításuk mégis politikai tett: a szerző hitvallást tesz, amelytől az ország sorsának jobbra fordulását várja. Ez a hitvallás egy angolszász típusú konzervativizmusé, amely, mint Gyurgyák maga mondja, elveszített lehetőség volt a magyar történelemben, különösen a rendszerváltás után.

Majd legközelebb

  • Rádai Andrea

Nem sikerült leváltani a féldiktatórikus rendszer kormányát, így a kötelező sorkatonai szolgálat bevezetését sem tudtuk megakadályozni: nem nyertünk a ProTest – Út a forradalomhoz című színházi társasjátékban. De ez talán mellékes is, mert itt az út volt a fontos, a viták, a közös gondolkodás, a billegés a cselekvés képességének eufóriája és a tehetetlenség letargiája között.

Törvényen kívüli ösztönök

Nyolc afrikai férfi táncos jön ki a színpad elejére. Meztelen testükre húzott fekete öltönyükben felsorakoznak a rámpán, farkasszemet néznek a közönséggel. Kitartóan, sokáig. Miféle szakadékot lép át, vagy nem lép át a tekintetünk? Az ő szemükben lehetne düh, méreg, dac, elég, ha a gyarmatosításra, háborúkra, a menekülthelyzetre gondolunk. De nincs. Csak úgy néznek.

Vissza a szamárpadba

  • A szerk.

Nagyszabású szélsőjobboldali összejövetelnek, öndefiníciója szerint egyenesen csúcstalálkozónak adott otthont a múlt hétvégén Lengyelország fővárosa. A The Warsaw Summit házigazdája a Jog és Igazságosság (PiS) és Jarosław Kaczyński pártelnök voltak, vélelmezett titkos célja pedig az, hogy az európai hasonelvű pártokat egységbe kovácsolja.

„Párizsban minden volt”

  • Artner Sisso

A Jel Színház alapítója a vajdasági Magyarkanizsáról indult képzőművészként, s előbb Budapesten, majd Párizsban lett táncos és koreográfus. Legutóbbi darabja, az OMMA kapcsán beszélgettünk, emlékezve az első előadására, a Pekingi kacsára is.

Hozza a kötelezőt

  • Sausic Attila (Berlin)

Németországban megszigorították a járványellenes intézkedéseket. Angela Merkel megjelenésünk napján adja át irodáját a parlament által szerdán megválasztott szociáldemokrata kancellárnak. Olaf Scholz általános oltáskötelezettség bevezetését tervezi. S mennyi szép törekvés és nemes szándék említhető az új kormány programjából!

„Rohadjon szét ott, ahol van!”

A szakértő szerint kisebbek, az építtető szerint megfelelő méretűek a Nagy-Magyarországot bemutató mórahalmi Mini Hungary Park makettépületei. A Szegedi Törvényszéken zajló büntetőper nem azt vizsgálja, mi mekkora, hanem hogy meg akarták-e rövidíteni az államot és az Európai Uniót.

„Innen csak elmenni lehet”

Négyszázszoros ingatlanár-különbség is lehet Budapest belvárosa és például a Békés megyei Kevermes vagy Kötegyán között. Kevermesen jártunk, s mellbevágó szegénységet és pusztulást láttunk.

„Ekkora szakadék máshol nincs”

Mivel elégedetlenek a mai fiatalok, és miért a magyarok a leg­op­ti­mistábbak a visegrádi négyek közül? Mi lehet az oka a politikai hovatartozás szerinti megosztottságnak, és mi az az egy kérdés, amelyben mégis egyetért fideszes és ellenzéki fiatal?