Mészáros Lőrinc exfelesége festőként és költőként mutatkozott be

  • narancs.hu
  • 2021. november 12.

Fekete Lyuk

Nehéz szavakat találni.

Úgy tűnik, hogy miután elváltak, mint ágtól a levél, Mészáros Lőrinc első felesége, már nem Mészárosné, de továbbra is Kelemen Beatrix megtalálta azt, amiben igazán kiteljesedhet, és fellépett a művészet porondjára. Mindezt tette Bicskén (Felcsúttól egy kőhajításnyira), a KultúrKúria nevezetű művelődési házban, ahol november 11-én nyitották meg a helyi festővel, Ágh Gyula Mihállyal közös kiállítását.

A tárlaton azonban nemcsak a képek kerültek falra, hanem a festmények mellé lógatva a Kelemen Beatrix verseit is megtekinthette a közönség, sőt volt, amelynek felolvasásával meg is örvendeztette a nagyérdeműt. Halld itt:

A megnyitó - a Magyar Hang beszámolója szerint - a művészhez mért igazi nagyszabású esemény volt, cateringtől roskadozó asztalkákkal, sztárvendégként a Mészáros Lőrinc hagyta űr helyébe lépő Joshi Bharattal. 

A beszámolóból kitűnik, maga a teljes megnyitó is egy igazi Gesamtkunstwerk lehetett.

  • A művészlélek bohémságáról tett tanúbizonyságot maga Mészárosné is, aki a Magyar Hang kérését azzal hárította el, hogy soha nem nyilatkozik, majd ezt gyorsan felül is írta, amikor aztán hosszú interjút adott a helyi lap kiküldött lelkes kérdezőjének. 
  • Nyilatkozott viszont Bálint Istvánné, aki azon túl, hogy Bicske fideszes polgármestere, a Kelemen Beatrix által tulajdonolt televíziócsatorna (a Life TV) igazgatóságában tevékenykedik. A lap megkérdzete tőle, nem tartja-e visszatetszőnek, hogy azon személy kiállításának ad helyet az önkormányzat egyik intézménye, akinek ő, a polgármester a beosztottja. Erre kifejtette, ő nem beosztott, csak „igazgatói tanács tag”. (Azon, hogy a tanácstagság helyesen: igazgatósági tag, már nem is érdemes fennakadni.)
  • Azután pláne nem, hogy a kedélyes személyességgel megtartott nyitóbeszédben a polgármesterasszony serényen dicsérte pertu "Beust", kiemelve, hogy a Life Tv tulajdonosa nem csak a festészeten, de a szobrászaton, a korongozáson és a versíráson keresztül is megmutatta már magát.

Ezt követte a fentebb linkelt csodás alkotás még csodásabb elszavalása, amely során megtudhattuk, hogy ez a művésznő első verse. A szerelmes költészet csúcsaira törni vágyó alkotásnál pedig már csak a tárlat címe, Fénnyel járok benned, lehet költőibb.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?