Az Origo újságírója is állami kitüntetésben részesült

  • narancs.hu
  • 2021. március 15.

Fekete Lyuk

Kovács Andrást a közelmúltban nem jogerősen bűnösnek mondta ki a bíróság nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében. 

Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott az Origo munkatársa, Kovács András – írja a hvg.hu. A díjat Magyarország köztársasági elnöke a miniszterelnök előterjesztése nyomán adományozta oda, az indoklás szerint „Kovács András újságíró, az origo.hu hírszerkesztője a hiteles hírközlés igénye mellett a keresztény, konzervatív értékek következetes képviseletére is nagy hangsúlyt fektető, magas színvonalú újságírói tevékenysége elismeréseként”. 

A hvg.hu megjegyzi, Kovács legutóbb akkor jelent meg a médiában szereplőként, és nem újságíróként, amikor a bíróság első fokon, nem jogerősen bűnösnek mondta ki nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében, amiért bűncselekménnyel vádolta meg Czeglédy Csabát. Nem mellékesen a Fővárosi Törvényszék adatai szerint az Origo vesztette el tavaly a legtöbb sajtó-helyreigazítási pert, összesen 20-at. 

Bőkezűen osztogatják hétfőn a kormánypárti sajtó munkatársainak az állami elismeréseket; Huth Gergely, a PestiTV programigazgatója Magyar Érdemrendet kapott, illetve Táncsics Mihály-díjjal jutalmazták Stefka Istánt, a PestiSrácok lapigazgatóját, Berszán Györgyöt, a Magyar Nemzet véleményrovatának vezetőjét, valamint Farkas Adrienne-t, aki a pályája során a Demokratának, Magyar Nemzetnek és a Nők Lapjának is dolgozott. 

 

Figyelmébe ajánljuk