KDNP: Fogadj örökbe egy keresztet!

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. november 14.

Fekete Lyuk

Országos kezdeményezés indul a közterületeken álló keresztek felújítására.

Országos kezdeményezést indít a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) Fogadj örökbe egy keresztet! címmel a települések közterületein, utak mentén álló keresztek megmentésére, felújítására és állaguk megóvására.

Latorcai Csaba, a párt ügyvezető főtitkára, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára egy nemrég felújított bajai kereszt újraszentelésén azt mondta: a keresztek nem csupán vallási jelképek, de erkölcsi, kulturális és fizikai értelemben is igazodási pontok is.

A Bajáról indult kezdeményezést a KDNP felkarolta, és országos akcióvá kívánja bővíteni. Ezzel arra akarják felhívni a figyelmet, hogy „miközben Európa nyugati felén éppen eltávolítják a kereszteket a különböző közösségi helyekről, mi, magyarok közösen, összefogással megőrizzük az örökségünket” – fogalmazott Latorcai. Hozzátette: a keresztek felkiáltójelként azt üzenik, hogy őrizzük kereszténységünket, páratlan kultúránkat, „mert csak ez jelent valódi igazodási, tájékozódási lehetőséget a 21. században”.

A KDNP tagszervezetei 44 kereszt megújítását vállalták 2023 végéig. Az érdeklődő civilek, intézmények, vállalkozások a fogadjorokbeegykeresztet [at] kdnp [dot] hu e-mail címen jelezhetik, hol, melyik kereszt felújítását tervezik.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk