Az MBH Bank megvásárolja a Duna Takarék Bank 98,46 százalékát

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. július 17.

Gazdaság

Tovább duzzad a Mészáros Lőrinchez kötehető pénzintézet. 

Megszerezheti a Duna Takarék Bank Zrt. 98,46 százalékos részesedését az MBH Bank a Danube Magántőkealaptól, az erről szóló adásvételi szerződést hétfőn írták alá – közölte a pénzintézet hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A tranzakció előzetes felügyeleti engedélyezése folyamatban van. 

 
Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója beszédet mond a pénzintézet első, új arculati elemeit megjelenítő és a változó hazai ügyféligényeknek megfelelően, átfogóan megújított fiókjának átadásán Miskolcon 2023. május 16-án. 
MTI/Vajda János
 

A Magyar Bankholding (MBH Bank) Mészáros Lőrinchez, valamint Matolcsy György jegybank elnök fiának, Matolcsy Ádám barátjához, Száraz Istvánhoz köthető, és az MKB Bank, valamint a Takarékbank egyesülésével jött létre április végén, melyet megelőzően a Budapest Bank Beolvadt az MKB Bankba. 

Az MBH Bank csaknem 2 millió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki, összesített mérlegfőösszege meghaladja a 10 600 milliárd forintot, a betétállomány csaknem 6500 milliárd forint, a bruttó hitelállomány több mint 5000 milliárd forint, írja a közlemény. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.