Jelentősen megdrágulhat a havi közös költség a társasházakban

  • narancs.hu
  • 2024. január 20.

Gazdaság

Egyes esetekben akár tízezer forint drágulás sem elképzelhetetlen. 

Folyamatosan élik fel a vagyonukat a társasházak és a lakásszövetkezetek, emiatt szinte mindenhol muszáj megemelni a közös költségeket – írja a Sonline.hu

„Nem tudom, hogyan fogadják majd ezt a lakók, de ahhoz, hogy mindent ki tudjanak fizetni, és maradjon is valamennyi pénzük kisebb felújításokra, legalább 2-3000 forinttal kell drágítani”

– emelte ki Jávós Csilla kaposvári közös képviselő.

„Amelyik társasházban komoly felújítási munkára van szükség, ott a havi közös költségen muszáj 10 ezer forinttal is emelni. Jelenleg egy húszéves, liftes társasházban átlagosan 10-12 ezer forint a havi költség, ezt várhatóan 20 ezer forintra drágítjuk. A lift nélküli panelházakban, ahol most 5-6 ezer forint a költség, legalább annyit kell emelni, hogy meghaladja a 10 ezer forintot” – tette hozzá Javós Csilla, aki szerint Szombathelyen havi 25 ezer forint közös költséget fizetnek a panellakásban élők. 

Haraszti Gábor, a Haraszti Társasházkezelő Iroda tulajdonosa elmondta, a hozzájuk tartozó 30 társasházban jelenleg átlagosan 7-8000 vagy 20-22 ezer forint a közös költség. Ahhoz, hogy minden kiadást fedezni tudjanak idén, tíz százalékot kell emelni a tarifán.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Skócia-Magyarország 0-1, életben maradtak a továbbjutási esélyek

  • narancs.hu

Az újpesti Csoboth Kevin utolsó percben lőtt góljával győztünk. 3 ponttal a harmadik helyen zárta a csoportot a válogatott, a következő napokban dől el, hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz, a többi csoport végeredményétől függ. A meccsen Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, mentő vitte el.

Mi fán terem az ökoirodalom?

A hetvenes években felforgató versekben olvastunk olyat, amit ma a Facebook-kommentelők megfogalmaznak a klímakatasztrófáról. De mi kell ahhoz, hogy az irodalom hitelesen szóljon az ember és a természet kapcsolatáról? Csabai Máté írását vettük elő az Ásatás-sorozatban.