Felszámolják Schobert Norbi cégét

  • narancs.hu
  • 2024. január 20.

Gazdaság

Korábban a vásárlók megtévesztése miatt kapott büntetést.

Múlt év tavaszán 40 millióra büntette a Gazdasági Versenyhivatal a népszerű fitneszguru, Schobert Norbert cégét, a Free Group Kereskedelmi Zrt.-t (korábban: Norbi Update Lowcarb Zrt.), mert megtévesztette a vásárlókat. A cég a büntetést nem fizette ki, emiatt végrehajtás indult ellene.

A Blikkhez eljuttatott végzésből most az is kiderül, hogy felszámolják a céget: „A felszámolási eljárás megindítására irányuló kérelem benyújtásának időpontja: 2023. június 29. napja. A felszámolás kezdő időpontja e végzés Cégközlöny honlapján történő közzétételének napja 2024. január 18.” 

"Ez egy fizetésképtelenségi helyzet, ezzel kimondta a bíróság, hogy a cég nem tud eleget tenni a vele szemben támasztott folyó fizetési kötelezettségeknek” – nyilatkozta a bulvárlapnak dr. Zavaczky Márk András ügyvéd, végrehajtási szakjogász.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.