400 milliós osztalékot vett ki cégeiből a járványtagadó Lenkei

  • narancs.hu
  • 2021. június 2.

Katasztrófa

Gődény György szerepeltetése is bejött egy étrendkiegészítőket forgalmazó cégnek.

400 millió forint osztalékot vett fel vitaminokat forgalmazó cégeiből a járványtagadó nézeteiről ismert Lenkei Gábor orvos-vállalkozó - írja a G7.

Lenkei cégei 2020-ban árbevételület és profitjukat is jelentősen növelték, 3,5 milliárd forintos bevételből 387 millió forintos eredményt értek el.

Lenkei Gábor elsősorban arról a kijelentéséről vált ismertté, hogy ha belefeküdne egy kád koronavírusba, akkor se lenne semmi baja. Folyamatosan megkérdőjelezte a járvány súlyosságát, és azt állította, vitaminokkal "figyelemre méltő mértékben" elkerülhető a fertőzés.

Lenkei Facebook-oldalát szeptemberben elérhetetlenné tették, de szórólapokon és YouTube videókban ezután is terjesztette az "eltitkolt jó híreket" a koronavírusról.

A G7 szerint a másik ismert vírusszkeptikus Gődény György szakértőként való szerepeltetése is bejött az étrendkiegészítőket forgalmazó Nutriversum nevű cégnek, a vállalat árbevétele közel háromszorosára, 1,77 milliárd forintra nőtt tavaly. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Miért jött létre a bűnügyi felügyelet és mit jelent pontosan? Kérdések és válaszok a Schadl-ügy apropóján

Amikor a végrehajtói kar volt elnökének és egyik vádlott-társának a letartóztatását megszüntették, bűnügyi felügyelet alá helyezték őket. Mi ez a jogintézmény, különösen az ingatlanhoz kötött bűnügyi felügyelet (köznyelven szólva: házi őrizet)? Egyebek mellett erről is szó esik Jován László ügyvéddel folytatott beszélgetésünkben.