Koronavírus: 90-re csökkent a lélegeztetőgépen lévők száma

  • narancs.hu
  • 2021. június 2.

Katasztrófa

Gyorsabban halad az oltás, mint a regisztráció.

Az elmúlt 24 órában 275 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon - írja szerda reggeli jelentésében a koronavírus.gov.hu.

Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 29 774 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 69 835 főre csökkent.

837 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 90-en vannak lélegeztetőgépen. A lélegeztetettek száma tavaly október eleje óta először csökkent 100 fő alá.

A beoltottak száma 5 206 951, közülük 3 694 602 fő már a második oltását is megkapta. A regisztráltak száma 5 millió 248 ezer fő, a regisztráltak 91%-a már meg is kapta az oltást.

A tegnapi adatokkal összehasonlítva kitűnik, hogy körülbelül 30 ezer ember kapta meg az első oltását, új regisztrációból pedig 12 ezer érkezett. Ha ez a tendencia folytatódik, az oltási program előbb-utóbb beleütközik a regisztrációs plafonba. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?