A Tisza Párt által támogatott jelölt legyőzte Pócs János fiát Jászapátiban

  • narancs.hu
  • 2024. június 9.

Kis-Magyarország

A települést 2010 óta fideszes polgármester vezette.

Illés Gergő lett Jászapáti polgármestere – írja a 444.hu, hozzátéve, hogy ő azon kevesek egyiket, akik mögé hivatalosan is beállt a Tisza Párt.

A függetlenként induló Illés Gergő 52,18 százalékot szerzett, vetélytársa, a Jászság fideszes parlamenti képviselőjének fia, ifjabb Pócs János 44,84 százalékot ért el.

A portál korábbi beszámolója szerint Jászapátin egy választási kisokos is segítette a szavazókat, hogy a Fideszre szavazzanak. A szórólap egyébként nem volt jogsértő, csak a szavazófülkében nem volt szabad otthagyni, ám mint kiderült, ez sem volt elég a Magyar Péter-féle Tisza Párt támogatásával szemben. 

A településen 2010 óta fideszes a polgármester. Az első ciklusban még maga Pócs János, a választókerület országgyűlési képviselője töltötte be a posztot, akit Farkas Ferenc követett. Legutóbb kétharmados többséggel választották újra, most azonban Pócs János fia indult a posztért, és három független kihívója is akadt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk