Simonka György nyert a pusztaottlakai polgármester-választáson

  • narancs.hu
  • 2024. június 9.

Kis-Magyarország

A korrupcióval vádolt politikus 69 százalékot szerzett Békés megyei településen.

Simonka György volt Békés megyei fideszes országgyűlési képviselő nyerte a polgármester-választást Pusztaottlakán.

A függetlenként, az Újítsuk Meg Pusztaottlakát Mozgalom jelöltjeként induló Simonka a szavazatok 69,05 százalékát szerezte meg.

Két független kihívója volt, Szabó Miklós 16,07 százalékot szerzett, míg Kocsis Violetta 14,88 százalékot. A települést 2019 óta Pál-Árgyelán Elvira vezette a Fidesz-KDNP színeiben, de ő nem indult újra.

Simonka megválasztásával kapcsolatban a Telex emlékeztetett, 2006 és 2014 között is ő volt a falu polgármestere, 2019-ben azonban a Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt ellene és társai ellen. Bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsították őket, a vád szerint összesen 1,4 milliárd forint kárt okoztak. Simonka az eljárásban ártatlannak vallotta magát, szerinte politikai okból indult ellene eljárás koholt vádak alapján, mert mások érdekeit sértette sikeres forrásszerző tevékenységével. Az ügy részleteivel a Narancs.hu is részletesen foglalkozott:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk