Kis-Magyarország

Ellopták a hőgyészi kastély fölül a tetőt

Az egykor Ghaith Pharaonhoz tartozó kastély tetején jelenleg befolyik a víz, miután valakik lelopták a tetőről a rézborításokat. A kastély céges tulajdon, a kézbesítési megbízott elérhetetlen, az önkormányzat csak annyit tehet, hogy közpénzen fóliát tetet fel a további állagromlás megelőzésére, de ez nem feladatuk. 

Kampány Debrecenben: az akkugyár ellen tiltakozó civileknek is nekiment a Fidesz

Míg sokáig semmibe vették, a Magyar Péter debreceni tüntetésén elmondott beszéde után támadást indított a helyi Fidesz és a kormánymédia Kozma Éva, a CATL épülő akkugyára ellen tiltakozó Miakö Egyesület elnöke ellen. A szervezet tagjai jelenleg is perben állnak a gyárral, csakhogy az eljárás "nyúlik mint a rétestészta". Helyzetjelentés a CATL háza tájáról.

Az elszalasztott lehetőségek városa: fejlődik, vagy csődközelben van Szolnok?

Jó pár kihívással kell szembenéznie annak, aki 2024-ben Szolnok polgármestere lesz: a megyeszékhelyen korábban elkezdett beruházások egy része a mai napig nem készült el, vagy egész egyszerűen ígéret maradt, a lakosság csökken, kevés az igazából versenyképes vállalkozás, megszűnt a város közlekedési csomópont jellege, nincs önálló felsőoktatási intézménye.

  • Massay-Kiss Andrea
  • 2024. május 15.

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.