Szentgotthárdon szó nélkül leszedték a Momentum tárlatát

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 16.

Kis-Magyarország

És el is rejtették. 

Egy napig állhatott a Momentum plakátkiállítása Szentgotthárdon: a város kormánypárti polgármestere intézkedett, hogy a szabadtéri tárlat nem maradhat ott – írja a nyugat.hu.

Pleva Dániel, a Momentum Vas megyei elnöke kedden tette közzé a Facebookon, hogy Celldömölkön és Szentgotthárdon a párt aktivistái hétfőn felállították a plakátkiállítást, „amellyel a propaganda ellen küzdve az igazságot” szeretnék bemutatni.

A Momentum, állítja, több hétig egyeztetett, engedélyért folyamodott és pénzt is fizetett a közterület használatáért. 

A kiállítás szentgotthárdi eltávolításáról Pleva azt írta, hogy szerinte a polgármesternek fáj az igazság, és „a Fidesz így próbálja meg elhallgatni a valóságot, nehogy a választók ráébredjenek: 13 éve átverik őket!” Pleva bejelentette, hogy a történteket nem hagyják annyiban, a kiállítás leszedetésének jogi következményei lesznek. 

Huszár Gábor polgármester azt nyilatkozta, a közterület használatát eredetileg a szokott módon engedélyezték, és ingyen, de aztán tényleg az önkormányzat szedette le a plakátokat, hétköznapi okból. 

 „A közterületfoglalás augusztus 21-ig volt engedélyezve – ebbe beleesik augusztus 20., ami Szentgotthárd alapításának 840., várossá avatásának 40. évfordulója városi ünnepségekkel – értelemszerűen a több hetes előkészítéssel szervezett programok a település főterén is zajlanak. Ezek nem valósulhatnak meg politikai szervezet odahelyezett óriásplakátjai között” – indokolta a döntést a Vas megyei város polgármestere. 

A kiállítás ilyen volt, még mielőtt leszedték:

 
 

 Huszár szerint nyilvánvalóan mást gondol a plakátkiállítás fogalmáról ő és a Momentum. 

Az ellenzéki párt plakátjai, úgy gondolja, „leginkább az óriásplakátokhoz fogható méretű transzparensek politikai indíttatású hirdetésekkel”.  Azt is mondta a polgármester, hogy ezek az installációk bárhol máskor és máshol kikerülhetnek a városban, csak az ünnep miatt nem most és nem ott.

A Momentum szerdán közleményt adott ki az ügyben. Valójában ebből derül ki, hogy a plakátokat a polgármester úgy távolíttatta el, hogy nem szólt a Momentumnak.

 „Az, hogy valakinek nem tetszik, ha kimondjuk az igazságot az oktatási rendszerben burjánzó problémákról, a hatalmas pedagógushiányról vagy a megalázó tanári bérekről, magánvélemény. Azonban Huszár Gábor úgy szedette le tájékoztatás nélkül a Momentum tulajdonát képező, jogszerűen kirakott plakátokat, hogy semmilyen információt nem közölt azok hollétéről és arról, mikor kaphatja vissza a párt a saját tulajdonát. A hivatal tegnap óta elérhetetlen, nem válaszolnak a Momentum telefonhívásaira. Felhábórító Szentgotthárd fideszes polgármesterének kicsinyes viselkedése – bár az elmúlt években sajnos már hozzászokhattunk, hogy a NER egyik emberét sem érdekli a magántulajdon és a jogszerűség tisztelete” – írja a párt.

Pleva Dániel, a Momentum Vas megyei elnöke most próbálja kideríteni, hova lettek a plakátok.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk