Azonosította Trump támadóját az FBI

  • narancs.hu
  • 2024. július 14.

Külpol

Thomas Matthew Crooks idén szavazhatott volna először.

Thomas Matthew Crooks húszéves volt, Pittsburgh külvárosában, Bethel Parkban élt, két éve érettségizett a helyi gimnáziumban – írja a CNN információi nyomán a 24.hu arról a férfiról, aki megpróbálta lelőni Donald Trumpot szombaton.

A támadót az elnökjelölt védelméért felelős titkosszolgálat lelőtte, de a merényletben Trumpon kívül még három ember megsérült,  egyikük meghalt.

Crooks lakása ötven kilométerre található a nagygyűlés helyszínétől, ahol rálőtt az elnökjelöltre.

Azt is megírták róla, hogy az idei elnökválasztáson szavazhatott volna először. Republikánusként regisztrált a szavazásra, de a Szövetségi Választási Bizottság nyilvántartása szerint ugyanez az ember 2021 januárjában 15 dollárt adományozott a Progressive Turnout Project nevű demokrata párti politikai akcióbizottságnak. A CNN telefonon hívta Crooks apját, Matthew-t, aki egyelőre nem beszélt a fiáról. Azt mondta, próbálja elérni a hatóságokat, hogy megtudja,  „mi a fene folyik itt”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk