Fico szerint hasonló történt Trumppal, ami vele

  • narancs.hu
  • 2024. július 14.

Külpol

A szlovák miniszterelnök a merénylet hírét kommentálva ismét a szlovák médiát bírálta. Zelenszkij mielőbbi felépülést kívánt Trmpnak.

„Ha Donald Trump merénylője tudna szlovákul, elegendő volna elolvasnia a Denník N-t, a SME-t vagy az Aktualityt, hogy gusztust kapjon a rendrakásra az USA korábbi engedetlen elnökével. Mintha csak lemásolták volna a forgatókönyvet” – írta a Facebookon Robert Fico szlovák miniszterelnök a Donald Trump kampánygyűlésén történt merényletről, amelyben egy ember meghalt, és három megsérült, köztük a republikánus elnökjelölt, akit a fülén talált el egy lövedék.

A politikus – írja a 24.hu –, akit két hónappal ezelőtt sebesített meg súlyosan egy merénylő, úgy értelmezi a történteket, hogy „Trumpot politikai ellenfelei megpróbálják lecsukatni, ha pedig ez nem jön össze, akkor annyira felbőszítik az embereket, hogy valami szerencsétlen fegyvert ragad”, és most majd jöhetnek a megbékélésről és megbocsátásról szóló nyilatkozatok. 

A pennsylvaniai merényletről Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az X-en azt írta, megdöbbentette a támadás híre, és mielőbbi felépülést kívánt Donald Trumpnak. 

„Az ilyen erőszakot nem lehet igazolni, és nincs helye sehol a világban. Soha nem szabad, hogy az erőszak érvényesüljön” – írta Zelenszkij. Részvétét fejezte ki a halálos áldozat és a lelőtt merénylő hozzátartozóinak is, abban bízik, az Egyesült Államok megerősödve kerül ki ebből a helyzetből. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk