Kivonulnak az oroszok Herszonból

  • narancs.hu
  • 2022. november 9.

Külpol

A háború eleje óta megszállva tartották, de közelít az ukrán ellentámadás.

Az orosz hadsereg elhagyja a dél-ukrajnai Herszon városát, amelyet február óta megszállva tartott – írja a BBC.

A döntést – a Telex cikke szerint, amely a RIA orosz hírügynökségre is hivatkozik – Szergej Sojgu védelmi miniszter hozta meg. Parancsa értelmében az orosz csapatokat átcsoportosítják a Dnyeper bal partjára. Herszon a jobb parton terül el.

A miniszter magyarázata szerint az orosz hadvezetés számára a katonák élete és egészsége prioritást élvez, és figyelembe kellett venniük a polgári lakosság biztonságát is. Lehetővé teszik, hogy minden civil, aki el akar menni, elmehessen. Szergej Szurovikin tábornoknak, aki október óta az Ukrajnában harcoló orosz hadsereg parancsnoka, olyan utasítást is adott Sojgu, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a katonák, a fegyverek és a felszerelések biztonságosan átjussanak a Dnyeper túloldalára. 

A Herszon megyében zajló ukrán ellentámadás közelít a városhoz. Az orosz hadsereg már október 22-én felszólította a város lakóit, hagyják el a települést.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Dario G

  • narancs.hu

Nemcsak a producer ment el, hanem egy szelet az 1990-es évekből is.